Enerji Bakanı'ndan zam açıklaması!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Sanayi Odası'nın "Türkiye'nin Enerji Görünümü ile Alternatif Çözümler ve Sanayimiz" konulu meclis toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 107 dolarlık ham petrol

Enerji Bakanı'ndan zam açıklaması!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Sanayi Odası'nın "Türkiye'nin Enerji Görünümü ile Alternatif Çözümler ve Sanayimiz" konulu meclis toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 107 dolarlık ham petrol fiyatlarının ve 2,27 dolar/TL paritesinin 1 yıl boyunca sürmesi halinde yaklaşık 7 milyar dolarlık bir maliyet artışı olacağını belirterek, "Şu anki maliyetlerimiz yaklaşık 2 milyar dolar artmış durumda ama bunları kendi içinde absorbe etmeye çalışıyoruz" dedi.

Bakan Yıldız'ın açıklamalarından satır başları...

-Şubat ayında elektrik ve doğalgaza zam yok.

-Paritenin bu kadar yükselmesinin sebebi siyasidir. Siyasi gerekçeler ortadan kalktığında parite de düzelecektir.

-Kuzey ırak'ta üretilen petrol Türkiye'nin petrolü değildir. Ceyhan'daki depolara doğru taşınıyor. Bunların hepsi günlük işlemlere tabi tutuluyor. Kerkük'ten gelen her petrol Irak'ın petrolüdür.

-Umuyorum Uzlaşı içinde bulunacaklardır. Yokluğu paylaşmak yerine varlığı paylaşacaklardır. Petrol şu anda Ceyhan'daki depolara taşınıyor. Bağdat ile Erbil'in anlaşacağını umuyoruz.

-Türkiye dostane tavrını muhafaza edecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler