Endüstriyel kazalar yolda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ülke genelinde yaptığı araştırmada, 353'ü üst ve 413'ü alt seviyeli olmak üzere toplam 766 tesisin büyük endüstriyel kaza riski taşıdığı belirlendi.Özellikle 20. yüzyılın başlarından itibaren tehlikeli maddelerin artan üre

Endüstriyel kazalar yolda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ülke genelinde yaptığı araştırmada, 353'ü üst ve 413'ü alt seviyeli olmak üzere toplam 766 tesisin büyük endüstriyel kaza riski taşıdığı belirlendi.

Özellikle 20. yüzyılın başlarından itibaren tehlikeli maddelerin artan üretimi, kullanımı ve depolanması nedeniyle endüstriyel kaza olasılığı artarken, bu kapsamda halkın, çalışanın ve çevrenin korunması büyük önem taşıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da olası büyük endüstriyel kazada, zararı en aza indirmek için çeşitli önlemler almaya hazırlanıyor. Bu kapsamda ülke genelinde yapılan araştırmada, 353'ü üst, 413'ü alt seviyeli olmak üzere toplam 766 tesisin büyük endüstriyel kaza riski taşıdığı tespit edildi.

120 kişi sertifika aldı

Büyük endüstriyel kazaların önlenmesi için ilk adımı atan Bakanlık, konuyla ilgili tüm paydaşların kurumsal ve idari kapasitesinin artırılmasına yönelik 24 parça eğitimi tamamladı.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belediyeler, sanayi ve ticaret odaları ile sivil toplum kuruluşlarından temsilcilere yönelik eğitimler gerçekleştirildi.

Eğitimler sonucunda 120 kişiye sertifika verildi. Eğitim alanlar arasından 40 kişilik çekirdek bir grup oluşturulacak. Bu kişiler, edindikleri bilgileri ülke genelinde başkalarına aktaracak.

Bakanlık, Büyük Kaza Önleme Politikası, Güvenlik Raporu, Güvenlik Yönetim Sistemi, Risk Değerlendirmesi, Kaza Modellemeleri, Acil Durum Planlaması ve Büyük Endüstriyel Kazalara İlişkin Proses ve Güvenlik Denetimleri gibi uygulamaları 2016'da hayata geçirecek. Bu çalışmalarla tesislerdeki güvenlik seviyesi en üst noktaya çekilecek.

TÜPRAŞ pilot bölge

Kazaları önlemek ve zararları azaltmak için yapılacak çalışmalar kapsamında, TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi pilot bölge seçildi. Bakanlık, TÜPRAŞ'ta 10 hafta sürecek bazı çalışmalar gerçekleştirecek.

"Elimizden ne geliyorsa yapacağız"

Konuyu basına değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, olası büyük endüstriyel kazada zararı en aza indirmek için halkı ve sanayiciyi bilgilendirmek için broşür ve kitapçıklar hazırlandığını belirtti.

İlerleyen günlerde yayınlanmaya başlayacak 5 kamu spotuyla da toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturacaklarını ifade eden Güllüce, "İnsanımızı bu tür kazalara karşı korumak için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem