En fazla başvuru Trabzon'dan!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizlik ödeneğinden yararlanmak için 2013'ün ilk 4 ayında teşvikten yararlanan 49 ilde toplam 47 bin 620 başvuru yapıldığını, bu başvurulardan yüzde 39'unun geri çevrildiğini bildirdi. Çelik, 2012'nin ilk 4

En fazla başvuru Trabzon'dan!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizlik ödeneğinden yararlanmak için 2013'ün ilk 4 ayında teşvikten yararlanan 49 ilde toplam 47 bin 620 başvuru yapıldığını, bu başvurulardan yüzde 39'unun geri çevrildiğini bildirdi.

 Çelik, 2012'nin ilk 4 ayına kıyasla işsizlik ödeneğinden yararlanmak için yapılan başvurularda yüzde 42,5 oranında bir artış yaşandığına işaret etti. Çelik, işsizlik sigortası fonunun toplam varlığının 63,82 milyar TL, faiz gelirinin ise 45,34 milyar TL olduğunu açıkladı. Çelik, 2013'ün ilk 4 ayında teşvikten yararlanan 49 kent arasında işsizlik ödeneğinden yararlanmak için en fazla başvuru yapılan kentlerin sırasıyla Diyarbakır, Düzce ve Trabzon olduğunu kaydetti.

Yüzde 42 oranında arttı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın soru önergesini yanıtlayan Çelik, İşsizlik Sigortası Fonu'nun toplam varlığının 63,82 milyar TL olduğunu, faiz gelirinin ise 45,34 milyar TL olduğunu kaydetti. İşsizlik Sigortası Fonu'nun amacı dışında kullanılmasının söz konusu olmadığını belirten Çelik, teşvikten yararlanan 49 ilde, 2013'ün ilk 4 ayında yapılan 47 bin 620 başvurunun, yüzde 39'unun ödenekten yararlanmak için gerekli koşulları sağlamadığı gerekçesiyle geri çevrildiğini, 29 bin 170'inin kabul edildiğini bildirdi. Çelik'in verdiği rakamlara göre, 2012'nin ilk 4 ayına kıyasla bu ilde yapılan işsizlik ödeneğinden yararlanma başvuruları yüzde 42,5 oranında artış gösterdi.

Hak kazanma koşulları iyileşebilir

Çelik, "İşsizlik sigortasından yararlanma koşullarıyla ilgili işçiler tarafından sıklıkla dile getirilen eleştiriler dikkate alınarak, maaş süresinin uzatılması ve maaş miktarının artırılması yönünde bir çalışmanız var mıdır" sorusuna, "İşsizlik ödeneği hak kazanma koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili Ulusal İstihdam Stratejisi'ne ilişkin düzenleme mevcuttur" yanıtını vererek, hak kazanma koşullarının iyileştirilebileceği sinyalini verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem