En çok kapanan yola tünel

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Tunceli-Erzincan kara yolunun her yıl kış mevsiminde yoğun kar yağışı ardından günlerce kapalı kalması nedeniyle çığ tünellerinde uzatma ve birleştirme çalışması başlattı.Kara yolunun geçtiği bölgenin sarp ve dağlık olmasın

En çok kapanan yola tünel

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Tunceli-Erzincan kara yolunun her yıl kış mevsiminde yoğun kar yağışı ardından günlerce kapalı kalması nedeniyle çığ tünellerinde uzatma ve birleştirme çalışması başlattı.

Kara yolunun geçtiği bölgenin sarp ve dağlık olmasından ötürü, 1967 yılında yapılan 26 adet çığ tüneline rağmen kış mevsiminin çok sert geçtiği bölgede, sürücülerin ve vatandaşların ölüm riski yaşaması nedeniyle 2012 yılında Karayolları tarafından çalışma başlatıldı. Bir çok noktada bulunan çığ tünellerinde uzatma çalışması yapılırken, ihtiyaç duyulan bazı alanlarda ise yeni çığ tünelleri inşa edildi. Bölgede kış mevsiminin çok sert geçmesi nedeniyle bir çok kez sürücüler ve seyahat eden vatandaşlar saatlerce mahsur kalmış ve donma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Projeyle ilgili bilgi veren teknik eleman Yetkin Kılıçtepe, 3 milyon 300 bin TL'ye mal edilen tünel uzatma ve birleştirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların kış mevsiminde bu yolu rahat bir şekilde kullanabileceklerini belirtti. Kılıçtepe, “Çığ ve teresuatların yolu sık sık kapatmasından ötürü Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından bu bölgelerde çığ tünellerinin uzatılması ve ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni çığ tünellerinin yapılması için çalışma başlatıldı. Çığ tünelleri, genellikle kemer şeklinde yapıldığı için biz de bu şekilde yapıma devam ediyoruz. Bu yol, Türkiye'nin en yoğun çığ ve teresuattan ötürü kapanan yoludur. Yaptığımız bu yapılar bunları engellemektedir. Bu yolun en büyük avantajı Güneydeki İskenderun ve Mersin Limanı'nı Karadeniz'e bağlayan en kısa yoldur.” dedi.

Tunceli-Erzincan kara yolunda tünel çalışmasının gecikmiş bir karar olmasına rağmen olumlu olduğunu belirten sürücü Kadir Merkit ise tünellerdeki aydınlatma sorununun tehlike arz ettiğini, bu sorunun da çözülmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem