Emniyet'te yine değişim

17 Aralık operasyonunun ardından Türkiye çapında Emniyet teşkilatında başlayan görevden almalara Mersin de eklendi. İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya genel müdürlük emrine çekildi. Kararın, İçişleri Bakanı Âla'nın pazar günü yaptığı "Güneyde bir ilde

Emniyet'te yine değişim
17 Aralık operasyonunun ardından Türkiye çapında Emniyet teşkilatında başlayan görevden almalara Mersin de eklendi. İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya genel müdürlük emrine çekildi. Kararın, İçişleri Bakanı Âla'nın pazar günü yaptığı "Güneyde bir ilde vali, emniyet müdürü, hakimler mahkeme kararıyla dinlenmiş" açıklamasının adından gelmesi dikkat çekti.
 
Birçok ilde emniyet bünyesinde yaşanan görevden almalara Mersin de eklendi ve İstihbarat Şube Müdürü görevden alındı.
 
Yaklaşık bir yıldır Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Ali İhsan Kaya görevden alınarak genel müdürlük emrine çekildi.
 
Bu arada İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, "Güneyde bir ilde üst düzey yöneticiler, parti il başkanları hakim kararı ile dinlenmiş" dediği ilin Mersin olabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı.
 
Güneyde bir ilimizde vali başta olmak üzere bütün partiler, o ilimizde Ak Parti, CHP, BDP, diğerleri başa baş bir mücadele yürütülüyor. 6 ay boyunca devlet içerisinde bir çete tamamını dinliyor. Emniyet müdürünü dinliyor, hâkimleri dinliyor ve bunu da hâkim kararıyla yapıyor. Ne münasebetle dinleyebilir? Bunu seçimler arefesinde kullanmak üzere yapıyor. Kendi ittifaklarıyla siyasete dizayn vermek için. Bunların hepsi çıkacak.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğünde görev yeri değiştirilen 5 müdür yardımcısı Danıştay’da dava açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem