Emniyette şok operasyon!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz nisan ayında başlatılan soruşturmada 13 emniyet görevlisi hakkında 'yok edilmesi gereken verileri yok etmeme', 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla yakalama karar

Emniyette şok operasyon!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz nisan ayında başlatılan soruşturmada 13 emniyet görevlisi hakkında 'yok edilmesi gereken verileri yok etmeme', 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla yakalama kararı çıkarıldı.

Adana'da görev yapan bir emniyet amiri gözaltına alınırken, diğer illere tayin olan personelin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 13 emniyet mensubu hakkında 'kişisel verileri usulsüz ele geçirme', 'yok edilmesi gereken verileri yok etmeme', 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz nisan ayında iddialarla ilgili ifadeleri alınan, aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 13 şüpheli için soruşturmayı devam ettiren savcılık, yakalama kararı çıkarttı.

O dönem Adana'da değişik birimlerde görev yapan emniyet mensuplarından Emniyet Müdür Yardımcı H.D, Emniyet Müdür Yardımcısı E.Y, Şube Müdürü Y.Z.T, Şube Müdürü M.K, Şube Müdürü S.K, Şube Müdürü İ.S, Emniyet Amiri M.R.K, Baş Komiser F.İ, Komiser Yardımcısı Y.E. ve polis memurları A.Ö, N.A, S.A. ile C.B. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Adana'da hırsızlık büro amirliğinde görev yapan Amiri M.R.K. gözaltına alındı. Diğer emniyetçilerin yakalanması için İstanbul, Kayseri, Konya, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da illeriyle irtibata geçildi.

2 POLİS SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 13 emniyet mensubu hakkında 'kişisel verileri usulsüz ele geçirme', 'yok edilmesi gereken verileri yok etmeme', 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'resmi belgede sahtecilik' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şube müdürü İ.S. ile polis memuru C.B., bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama kararı çıkartılan 13 emniyet personelinden şube müdürü İ.S.'nin görev yaptığı Konya'da, polis memuru C.B.'nin ise İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra Adana'ya getirildiği öğrenildi.

Adana Devlet Hastanesi'ndeki Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçen İ.S. ve C.B. daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şube Müdürü İ.S. sağlık kontrolünden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı, "Kolay gelsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler