Emniyet'te şark tayini depremi

İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu 12 il emniyetinin istihbarat şube müdürleri, şark hizmetlerini yapmalarına rağmen şark tayinleriyle görevlerinden alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün belirlediği emniyet müdürlerinin şark tayin listesi, il

Emniyet'te şark tayini depremi
İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu 12 il emniyetinin istihbarat şube müdürleri, şark hizmetlerini yapmalarına rağmen şark tayinleriyle görevlerinden alındı.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün belirlediği emniyet müdürlerinin şark tayin listesi, il emniyet müdürlüklerine bildirildi. Listeye göre İstanbul’da 67müdür ve amirin şark tayini çıktı.
 
Şarka giden müdürlere karşın toplam41 müdür ve amir İstanbul‘a gönderildi. Ancak İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu toplam12 ilde, şark tayini ile ilgisi olmayan istihbarat müdürlerinin de görevden alındığı ortaya çıktı.
 
İstihbarat Dairesi’nde geçtiğimiz aylarda yapılan görev değişikliklerini şark tayini sırasında görevden alınan müdür ve amirler izledi. İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Serdal Güldalı ile Ankara ve İzmir’in İstihbarat Şube Müdürleri de şark görevleri olmamasına rağmen görevden alındı.
 
GÜLDALI’NIN YERİNE ARIBAŞ
 
Yeni görev yerleri ise 15 Temmuz’dan sonra yaklaşık 40 ilin emniyet müdürlerinin değişmesi beklenen atamalarla belirlenecek. İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Serdal Güldalı’nın yerine Ahmet Arıbaş atanırken, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne Kudret Dikmen, Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne ise Cihangir Ulusoy getirildi.
 
5 MÜDÜR, 6 AMİR ATANDI
 
 İstihbarat şubede görev yapan birçok amir ve rütbeli personelin bulundukları şubeden gönderildiği de ortaya çıktı. Ayrıca Emniyet İstihbarat Dairesi’ne 5 emniyet müdürü ve 6 amirin atandığı da öğrenildi
 
TERÖR ŞUBEDE RUTİN BOZULMADI
 
İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kayseri ve Bursa gibi 12 ilin istihbarat şube müdürünün şark hizmetini yaptıkları ve bu dönemde atama beklememelerine rağmen görevden alınmaları dikkat çekti. İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli müdür ve amir seviyesinde de birçok değişiklik yapıldı.
 
Terör Şube Müdürlüğü’ndeki görevlendirmelerde ise rutin dışı bir atama olmadı. Görevden alınan polislerin yeni görev yerleri ise belli olmadı. Bu memurlar, 15 Temmuz 2013’teki il içi atamalarla yeni görev yerlerinde hizmete başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem