Emniyete şark tayini

 Şahin, İçişleri Bakanlığı'ndaki makamında Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner ile biraraya geldi. Kabulde gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, İstanbul'da 700 polise şark tayini çıkarıldığı haberlerinin hatırlatılması üzerine dile getiri

Emniyete şark tayini

 

Şahin, İçişleri Bakanlığı'ndaki makamında Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner ile biraraya geldi. Kabulde gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, İstanbul'da 700 polise şark tayini çıkarıldığı haberlerinin hatırlatılması üzerine dile getirilen hususun ilk defa olan ya da olacak bir şey olmadığını söyledi. Şahin, "Her sene olan, 245 bin mevcutlu polis teşkilatımızda birinci bölgeden ikinci bölgeye, ikinci bölgeden birinci bölgeye yapılan tayinlerin ön hazırlık çalışmalarından ibaret.

Tayini çıktığı halde personelin yerinde bırakılması uygulanması da ilk defa olan veya olacak bir husus değildir. Her zaman tayini çıktığı halde kişilerin mazeretlerine ya da kurumların ihtiyaçlarına göre tayin uygulaması ertelenen personelimiz olur. Yani sorunuza konu hususların hiçbir ilginç ve orijinal tarafı yoktur. Bu sadece İstanbul'a has bir tayin uygulaması da değil, 81 il arasında karşılıklı tayinler her zaman olur. Birinci bölge batı illerimiz, ikinci bölge de doğu illerimizden oluşur.

Yaklaşık 40'a 40 diyebiliriz. Süresini dolduran birinci bölgeye, gitmemiş olanlar ikinci bölgeye tayinle giderler. Ama bu sene belki bir ilk uygulama olacak. Birinci bölgeden ikinci bölgeye 2. kez hizmete gidebilecek bir kısım personelimiz olabilecektir. Bu da tamamen teşkilatın kendi içerisinde hizmetin gerekleri doğrultusunda yapacağı bir uygulamadır veya daha sonra erteleyeceği bir uygulamadır. Ama terör nedeniyle, terörle mücadele noktasında 2. kez 2. bölgeye göndereceğimiz bir kısım personelimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

Bunun kriterlerinin olduğunu belirten Şahin, "Hizmet kriteri vardır, branş özellikleri vardır. O özelliklere, objektif kriterlere göre yapılacak bir uygulamadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem