"Emniyete girmek yasak diye bir şey yok"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, emniyet binalarının basına yasak olmadığını belirterek, “Sadece emniyet binalarındaki basın odalarının kaldırılması söz konusuydu ve o kalktı. Emniyete giriş yasak diye bir şey söz konusu değil” dedi.Emniyet Müdürü

"Emniyete girmek yasak diye bir şey yok"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, emniyet binalarının basına yasak olmadığını belirterek, “Sadece emniyet binalarındaki basın odalarının kaldırılması söz konusuydu ve o kalktı. Emniyete giriş yasak diye bir şey söz konusu değil” dedi.

Emniyet Müdürü Altınok, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarınca çocuklara yönelik hazırlanan “Farkındayım Aldanmam” isimli tiyatro oyununu izlemek üzere Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi’ne geldi. Tiyatro gösterisi öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altınok, gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanmasıyla ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Emniyet Müdürü Altınok, “Öyle bir yasaklama diye bir şey söz konusu değil. Emniyet Müdürü’nün genelgesi de o manada değildi. Sadece emniyet binalarındaki basın odalarının kaldırılması söz konusuydu ve o kalktı. Emniyete giriş yasak diye bir şey söz konusu değil. Müsaade alındığı takdirde, izin alındığı takdirde rahatlıkla bütün basın mensuplarımız ilgili birimlerimizden bilgi alabilir” dedi.

Basın mensuplarının, “Yürütmeyi durdurma kararı alındı ama biz içeri giremiyoruz” demesi üzerine Altınok, “Müsaade alındıktan sonra rahatlıkla girebilirsiniz. İlgili birimlerimizdeki arkadaşlarımıza söyleyip, yapacağınız haberle alakalı izin aldıktan sonra girebilirsiniz. Siz basın mensubu olmanın dışında Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının emniyet birimlerine girememesi diye bir şey söz konusu olur mu? Algı yanlış. Öyle bir düşüncemiz yok. Basınla hep beraber çalışacağız. Birkaç gün içinde rahatlatırız sizleri” diye konuştu.

Altınok, İzmir’de yapılan operasyonla ilgili sorular üzerine de, “Benimle alakalı değil. Onu İzmir’e sorun. Bizimle alakalı olmayan şeyleri bize sormayın” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler