Emniyete bombalı 5 ölü, 39 yaralı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK'nın düzenlediği eş zamanlı saldırıda 5 kişi öldü, 39 kişi yaralandı. Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'nın düzenlediği eş zamanlı terör eyleminde polis lojmanlarına bombalı araçla yapılan saldırının şiddeti g

Emniyete bombalı 5 ölü, 39 yaralı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK'nın düzenlediği eş zamanlı saldırıda 5 kişi öldü, 39 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'nın düzenlediği eş zamanlı terör eyleminde polis lojmanlarına bombalı araçla yapılan saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Lojman binası ile karşısındaki müstakil bir evin çöktüğü ve yandığı patlamada, ilçedeki birçok ev ve işyeri zarar gördü. Lojman binasında dün gece yarısı başlayan kurtarma çalışmalarının da sürdüğü ilçede, teröristlerin DBP ilçe binasını ateşe verdiği de görüldü. Diyarbakır Valiliği, patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Çınar ilçesinde dün gece teröristler tarafından bomba yüklü araçla polis lojmanları binasına yapılan saldırının şiddeti günün ağarması ile birlikte ortaya çıktı. Patlamada, lojman binası yanıp, çöküntüler oluşurken, karşısındaki müstakil bir ev yerle bir oldu. İlçede, birçok ev ve işyerinde de hasar oluşurken, patlamanın şiddetiyle lojmanların ve emniyet binasının bulunduğu cadde ile alt ve üst caddelerindeki birçok ev ve işyerinin camları kırıldı. İlçede, dün gece bombalı saldırının ardından bir süre güvenlik güçleri ile çatışan teröristlerin kaçarken DBP binasını da ateşe verdiği görüldü. Binanın büyük bir bölümü yandı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Lojman binasında patlamanın hemen ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Etrafı güvenlik şeridi ile çevrilen bölgede, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Çınar İlçe Belediyesi'ne ait itfaiye, 112 acil servis ve AFAD ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

"BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ GELDİ"

Patlamanın yaşandığı sırada işyerinde olduğunu anlatan bir esnaf, gece saat 23.30 civarı büyük bir patlama sesi duyduklarını belirterek, "Sesi duymamın ardından dışarı çıktım. Emniyet tarafından kepenkleri indirip eve kaçtık. Fırının kapısı düştü patlamanın şiddeti nedeniyle. Ardından silah sesleri geldi" dedi.

"DEPREM OLDUĞUNU SANDIM"

Patlamanın olduğu sırada evde uyuduğunu anlatan ve evinde ciddi hasarlar oluşan Hacı Güler ise, "Patlama sırasında uyuyordum. Aniden şiddetli bir ses geldi, uyandım. Önce deprem olduğunu sandım. Sonra şokla kalktığımda çocukların bağırışlarını duydum. Pencere çocuğun üzerine düştü. Çok şükür bir şey olmadı. Ancak zararımız çok büyük. Her iki kata perişan durumda. İşçiyim zaten. Bunun zararını nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Diyarbakır Valiliği saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İlçe Emniyet Amirliği ve polis lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik patlayıcı yüklü aracın infilak ettirildiği ve eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Amirliği'ne uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerinin misliyle karşılık verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde Valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar ilçesine yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir. İlçe Emniyet Amirliğine yönelik olarak düzenlenen patlayıcı yüklü araçla yapılan terör saldırısı sonucunda, lojmanda ikamet eden 2 polis yakını hayatını kaybetmiş, 6'sı polis ve 8'i polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır. Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak ve 5 vatandaşımız yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimiz merkez hastanelerine intikal ettirilmiş olup tedavileri devam etmektedir. Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir" denildi.

Emniyete bombalı 5 ölü, 39 yaralı

Emniyete bombalı 5 ölü, 39 yaralı

Emniyete bombalı 5 ölü, 39 yaralı

Emniyete bombalı 5 ölü, 39 yaralı

Emniyete bombalı 5 ölü, 39 yaralı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler