Emniyet ve orduevinde alkol yasağı!

Türkiye’de 44 bin 451 işletme alkol satışı için ruhsatlarını yenilemedi. Ruhsatlarını yenilemeyen kurumlar arasında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı sosyal tesisler, orduevleri ve askeri birliklerdeki kantinler de yer aldı. Böylece her iki kurumda da alko

Emniyet ve orduevinde alkol yasağı!

Türkiye’de 44 bin 451 işletme alkol satışı için ruhsatlarını yenilemedi. Ruhsatlarını yenilemeyen kurumlar arasında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı sosyal tesisler, orduevleri ve askeri birliklerdeki kantinler de yer aldı. Böylece her iki kurumda da alkol fiili olarak yasaklandı.

Alkollü içki ve tütün ürünleri satışı için nisan ayında yenilenmesi gereken ruhsatların, yenileme sonrasındaki rakamları belli oldu. Öğrenilen rakamlara göre Türkiye’de bulunan 175 bin 464 işletme ruhsatlarını yenilerken, 44 bin 451 işletme 2013 yılında alkol satmaktan vazgeçti. Ruhsatlarını yenilemeyen kurumlar arasında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) bağlı sosyal tesisler, orduevleri ve askeri birliklerdeki kantinler de yer aldı.

Cumhuriyet’ten Mert Taşçılar’ın haberine göre; Ruhsatlarını yenilemeyen yerler arasında kamu kurumlarının sosyal tesisleri yer alırken ruhsatlarını yenilemeyen diğer kurumların, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Orduevleri, tabur komutanlıklarındaki kantinler ve EGM’nin polisevleri ile kantinlerinin olduğu ortaya çıktı. Bu merkezleri nisan ayında 2013 yılı için alkollü satış ruhsatlarını yenilenmediği belirlendi.

Ruhsatların yenilenmememesiyle orduevlerinde alkol satışı “fiilen” yasaklanırken TAPDK’nin listesine göre alkollü içki satışı yapmak için ruhsatını yenileyen 2 bin 26 işletmenin bulunduğu Eskişehir’deki ruhsatını yenilemeyen 430 işletme içerisinde, Tepebaşı Subay Orduevi Müdürlüğü de bulunuyor.

Ayrıca Antalya İl Jandarma Komutanlığı Gazino Müdürlüğü, Kocaeli Darıca Kışlası Askeri Kantin Başkanlığı ile Erzurum’da bulunan Subay ve Astsubay orduevlerinde de alkollü içki satışı sonlandırıldı.

96 içki satışı yapan işletmenin bulunduğu Hakkâri’de 29 işletme ruhsatını yenilemedi. 29 işletmenin arasında, Şemdinli 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı Kantin Başkanlığı, Yüksekova 7. Hudut Alay Askeri Kantin Başkanlığı gibi komutanlıkların olduğu anlaşıldı.

Subay ve astsubayların yanı sıra üst rütbeli komutanların da kullandığı, içki satışı yapılamayacak askeri kantinlerin ve orduevlerinin bir kısmının da Diyarbakır’da olduğu belirlendi.

TAPDK’nin listesine göre Diyarbakır’daki alkolsüz kışlalar, Lice 2. Motorlu Piyade Tugayı, Jandarma Bölge Komutanlığı, 3. Motorlu Piyade Taburu, İç Tedarik Bölge Başkanlığı Kantini olurken Silvan Polisevi kantini de alkol satışının yapılmayacağı yerler arasına girdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem