Emniyet ve MİT'ten İran'a suçüstü!

 İran lehine çalışan şahısların, Türkiye'deki birçok stratejik kurum ve kuruluşa ait koordinatları terör örgütü PKK'ya verdiği belirtildi. MİT, İran istihbarat örgütü adına ajanlık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan zanlılarla ilgili Erzurum Cumhuriyet Savc

Emniyet ve MİT'ten İran'a suçüstü!

 

İran lehine çalışan şahısların, Türkiye'deki birçok stratejik kurum ve kuruluşa ait koordinatları terör örgütü PKK'ya verdiği belirtildi.

 

MİT, İran istihbarat örgütü adına ajanlık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan zanlılarla ilgili Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği yazıda şok detaylara yer verdi.

 

İran lehine çalışan şahısların, Türkiye'deki birçok stratejik kurum ve kuruluşa ait koordinatları terör örgütü PKK'ya verdiği belirtildi.

 

Erzurum Cumhuriyet Savcılığının İran istihbarat örgütü SAVAMA'ya yönelik operasyonla ilgili çarpıcı ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

 

Tutuklanan biri İranlı 9 kişiyle ilgili savcılığa yazı gönderen MİT, şahısların İran lehine çalıştığını ve İran resmi görevlileriyle PKK'lılar arasında stratejik kurum ve kuruluşların koordinat paylaşımı yapıldığını belirledi.

 

Yaklaşık 1 yıl önce başlatılan soruşturmada, 2 kişi gözaltına alınmıştı. ErzurumCumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı genişleterek bu şahıslarla irtibatlı olduğu gerekçesiyle bazı isimleri takibe almış ve operasyon sonucunda önceki gün biri İran uyruklu 9 kişi tutuklandı.

 

İran ajanlarının Iğdır ve Kars civarında halk ayaklanması çıkarmaya çalıştıkları, PKK'lılarla mülakatlar yaparak bu bilgileri İran'a aktardıkları, Suriyeli muhalifler, askeri binalar ve personelle ilgili bilgi topladıkları iddia edildi. Şahıslarda, pek çok askeri ve stratejik kurum ve kuruluşun fotoğrafı ile kameralar ele geçirildi.

 

İŞTE GPS'LE KAYDEDİLEN O YERLER

İranlı ajanların GPS cihazlarına kaydettiği noktalar arasında birçok stratejik kurum ve kamu binası bulunduğu belirlendi. Bunlar arasında il emniyet müdürlüğü ve çevresi, Tuzluca Kaymakamlığı, Tuzluca Belediyesi, Tedaş ve adliye binası ile Bağlar Polis Lojmanı, İl Jandarma Alay Komutanlığı, Çevik Kuvvet binası, Merkez Camii, Suveren Jandarma gibi kritik yerler de olduğu tespit edildi.

 

Ajanların kaydettiği GPS noktalarının civarından PKK'nın roketatarlı ve el bombalı saldırı düzenlediği de tespit edildi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, İran ajanlarında ele geçirilen fotoğraf ve GPS işaretlemelerinin, PKK saldırısının yapıldığı Iğdır Emniyet Müdürlüğü’yle örtüştüğünü tespit etti.

 

Resmi ajanlar mülakat yapmış

Emniyet ve MİT'e bu kameraları incelettiren Erzurum Başsavcılığı, görüntülerde İranlılar'a bilgi sızdıran, İran için çalışan birçok Türk'ün olduğunu tespit etti. Ayrıca görüntülerde İranlılar'ın PKK'lılarla yaptığı mülakatlar da belirlendi. Bunun üzerine operasyonu genişletme kararı alan savcılık,MİT Müsteşarlığı'na delillerle birlikte bir talimat yazısı göndererek, cihazlarda yer alan Kürtçe ve Farsça konuşmaların tercümesini istedi.

 

MİT Müsteşarlığı'ndan savcılığa gelen cevap yazıda, şahısların İran lehine çalıştıkları, konuşmaların İran resmi görevlileriyle PKK'lı şahıslar arasında geçtiği belirtildi. Bunun üzerine ajanlar, TCK'nın 327. maddesinde yer alan "Devletin Güvenliğine İlişkin Bilgileri Temin Etme" suçunu işledikleri gerekçesiyle tutuklandı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı emriyle ajanlarla bağlantısı olanlar ve ajanlarda ele geçirilen kamera kayıtlarında görüntüsü olanlar da takibe alındı.

 

Gizli belgeleri sızdırmışlar

Önceki gün tutuklanan ve İran'a bilgi aktardığı iddia edilen şahısların, 2 Ekim 2011 ve 1 Temmuz 2012 tarihinde Iğdır EmniyetMüdürlüğü'ne gerçekleştirilen roketatarlı saldırıyla ilgilerinin olabileceği belirtildi. Şahıslar, bölgede ayaklanma çıkaracak bilgileri derlemek, ülke aleyhine gizli ve askeri belgeleri temin etmek ve sızdırmak, Suriyeli muhalifler ve hükümet aleyhine bilgi toplamakla suçlanıyor. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir Kalaşnikof marka silah, bir av tüfeği ve İran'la yapılan çok sayıda gizli yazışmaya ait doküman ile PKK'lılarla yapılan telefon görüşme kayıtları ele geçirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler