Emine Erdoğan ilk kez anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın eşi Emine Erdoğan , "Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben De Varım" projesinin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıya katılan down sendromlu çocuklara ve ailelerine seslenen Erdoğan, buradaki konuşmasına ''Sizle

Emine Erdoğan ilk kez anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın eşi Emine Erdoğan , "Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben De Varım" projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

 
Toplantıya katılan down sendromlu çocuklara ve ailelerine seslenen Erdoğan, buradaki konuşmasına ''Sizlerle birşeyler paylaşmak istiyorum burada çok duygulandım. Aslında biliyor musunuz ben de sizlerdenim'' sözleriyle başladı ve ailesindeki down sendromlu o yakını hakkında ilk kez konuştu:
 
''Yani ailesinde down sendromu bulunan bir kişiyim. Bunu ilk defa burada söylüyorum. Doğduğum günden beri, down sendromlu bir süt ağabeyim vardı benim. Hayrettin. 'Leylim' derdik biz ona. İnanın o bizim bütün ailemizin, bütün sülalemizin maskotuydu. O kadar severdik ki biz onu....O zamanlar biliyorsunuz sizlerin de ifade ettiği gibi down sendromlular için eğitim kurumları, vakıflar, dernekler yoktu.
 
SEVGİYLE BÜYÜDÜ
 
Hiçbir eğitim almamıştı ağabeyim. Ama o sevgiyle büyüdü. Bizlerin ve ailesinin sevgisiyle büyüdü. O kadar mutluydu ki ve bizi de mutlu eden oydu. Hepimizi mutlu ederdi. Annesi vefat ettikten sonra hem ablası hem de benim amcamın eşi olan Hayrettin'in ablası, kendisine baktı. Allah ondan binlerce kez razı olsun. O kadar güzel baktı ki hiç annesini aratmadı ona.
 
Biz onu o kadar çok severdik ki, Başbakan çok severdi onu. Bazen sadece onu görmek için giderdik onların evine. O da bizi görünce çok mutlu olurdu.''
 
BİRKAÇ YIL ÖNCE KAYBETTİ
 
Emine Erdoğan, ağabeyi Hayrettin'i bir kaç sene önce kaybettiğini, ancak hiç eğitim almadığı halde sevgiyle büyüdüğü için ağabeyinin standardın üzerinde çok uzun seneler yaşadığını ifade etti.
 
Erdoğan, ''Fiziksel engelleri ortadan kaldırmak için herşeyden önce yüreklerimizdeki setleri, yüreklerimizdeki engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Ötekinin derdini kendi derdimiz bilerek hareket etmemiz, kendimizden başkalarının dertleriyle hemdert olmamız lazım'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler