Emekliye zam müjdesi! 355 TL!

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği intibak konusunda önemli gelişme yaşandı. 2 ayrı emekli derneği tarafından açılan davalar Yargıtay'a taşınırken, dava sonucu beklenmeden intibak için yasa çıkartılması gündeme geldi. Türkiye Emekliler Derneği, i

Emekliye zam müjdesi! 355 TL!

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği intibak konusunda önemli gelişme yaşandı.

2 ayrı emekli derneği tarafından açılan davalar Yargıtay'a taşınırken, dava sonucu beklenmeden intibak için yasa çıkartılması gündeme geldi.

Türkiye Emekliler Derneği, intibak talebini geçtiğimiz günlerde mektupla Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletirken; AK Parti tarafından hazırlığı yapılan sosyal pakette de bu konunun yer alması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre; sosyal pakette emeklilerle ilgili pek çok müjdenin yer alması planlanıyor. Bunun için de pek çok konuda çalışma yapılıyor. Çalışmalarda öncelikli konulardan birinin de intibak olduğu ifade ediliyor.

İntibak için çıkartılacak yasa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara zam yolunu açacak. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişi, intibak düzenlemesiyle 50 ile 355 lira arasında zam almıştı. Uzmanlar, yapılacak yeni intibakla 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşlarında da aşağı yukarı bu tutarlarda artış olacağını hesaplıyor. Bu arada Türkiye Emekliler Derneği ile İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği'nin intibak için başlattığı yargı süreci devam ediyor. İdare mahkemelerinden çıkan olumsuz kararın ardından, iki dernek de davaları Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay süreci önümüzdeki günlerde başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler