Emekliye müjde!

Toplu sözleşmeden memur ve emeklisine zam çıkarken, bir emeklilik müjdesi de geldi, Memurların taban ücretine yapılan zamlar, emeklilik maaşını ve ikramiyesini de artırdı..2.6 milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisinin dört gözle beklediği maaş zamları

Emekliye müjde!

Toplu sözleşmeden memur ve emeklisine zam çıkarken, bir emeklilik müjdesi de geldi, Memurların taban ücretine yapılan zamlar, emeklilik maaşını ve ikramiyesini de artırdı..

2.6 milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisinin dört gözle beklediği maaş zamları belli oldu. Hükümet, memurların taban aylıklarına 2014 yılı için 175 lira zam yapacak. 2015 yılında ise birinci 6 ayda yüzde 3, ikinci 6 ayda yüzde 3 artış olacak, enflasyon farkı oluşursa bu fark ödenecek.

Memur zammı, memur emeklilerinin de yüzünü güldürürken, görüşmeden bir emeklilik müjdesi de çıktı. Bugüne kadar maaşları yarı yarıya düştüğü için emekli olamayan memurların sorunu çözülüyor. Yapılan taban ücret artışı emeklilik ikramiyesi ile birlikte alınacak maaşı da artıracak. Böylece emekli memurlarla birlikte bugünden sonra emekli olacak memurlar da yüksek maaş alabilecek.

Yapılan uzlaşma gereğince hükümetin 2014 yılında taban aylıklara yapacağı 175 liralık iyileştirme ile hali hazırda net bin 740 lira olan en düşük memur maaşı, Ocak ayından itibaren aile yardımları dahil 2 bin 10 liraya yükselecek. Memurlara 2015'te de yüzde 3+3 zam yapılacak, ayrıca enflasyon farkı da verilecek. Öte yandan yapılan uzlaşmaya KESK ve Kamu-Sen başkanları kendileri toplantıya sonradan çağrıldıkları gerekçesiyle tepki gösterdi.

Faruk Çelik (Çalışma Bakanı): "Taleplere cevap bulma konusunda gayret içindeyiz. 1 milyon 900 bin emekliyi, 2 milyon 600 bin çalışanı, toplamında 20 milyonu ilgilendiren bir konuda, eğer 'cömertlik' diyorsanız, vatandaşa karşı cömertlik yapıldı. Taban aylığa yapılan artış emeklilere ve düşük aylık alanlara artı olarak yansıdı. Makas daraldı."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler