Emeklinin gözü zamda

Emeklilerin gündeminden zam konusu düşmüyor. Memur emeklilerine başka, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine başka zam verilmesi tepkilere yol açarken, özellikle düşük maaşlılar da yüzdeli zamlardan şikayet ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekliler adına

Emeklinin gözü zamda

Emeklilerin gündeminden zam konusu düşmüyor. Memur emeklilerine başka, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine başka zam verilmesi tepkilere yol açarken, özellikle düşük maaşlılar da yüzdeli zamlardan şikayet ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekliler adına çağrı yaptı: "Emeklileri zam verme konusunda ayırmayın. Yüzdeli değil, seyyanen zamlarla destekleyin."

YÜZDELİ ZAMMA KARŞIYIZ

TÜED Başkanı Kazım Ergün, Karabük Emekliler Derneği'nin olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 10 milyonu aşkın emekli olduğuna dikkat çekti. "Memur ve memur emeklisinin zammını devletimiz veriyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklisinin zammını ise Türkiye İstatistik Kurumu veriyor" diyen Ergün, yetkililere "Memur ve emeklisine yüzde 3 veriyorsunuz. İşçi ve Bağ-Kur emeklisine 6 aylık enflasyon toplamı yüzde 2.32 veriyorsunuz. Hiç değilse zam verme konusunda ayırmayın" diye seslendi. Yüzdeli zamlara karşı olduklarını belirten Kazım Ergün, "Yüzdeli zam, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Emekliyi böyle yüzdeli zamlarla değil de seyyanen zamlarla desteklemelerini rica ediyoruz" ifadesini kullandı. Halen memur emeklilerinin zamları memurlarla birlikte toplu sözleşmeyle belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler