Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat!

TBMM Dilekçe Komisyonu, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla yaptıkları başvurularla ilgili, yasal düzenleme gerektirdiği gerekçesiyle işlem yapılamayacağı kararını verdi.TBMM Dilekçe Komisyonu'na, emeklilikte yaşa takılan

Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat!

TBMM Dilekçe Komisyonu, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla yaptıkları başvurularla ilgili, yasal düzenleme gerektirdiği gerekçesiyle işlem yapılamayacağı kararını verdi.

TBMM Dilekçe Komisyonu'na, emeklilikte yaşa takılan binlerce kişi başvuru yaparak, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmişti.

Konuyu ele alan Dilekçe Komisyonu, bu isteğin, muhtelif kanunlarda değişiklik veya bazı alanlarda yeni yasal düzenlemeler yapılmasını gerektirdiği sonucuna vardı. Dilekçe Komisyonu'nun, Anayasa ve TBMM İçtüzüğünün hükümleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatılarak, kararda şunlar kaydedildi: "Anayasa'nın 88. maddesinde, kanun teklif etmeye milletvekillerinin ve Bakanlar Kurulunun yetkili olduğu belirtilmiştir. Dilekçe Komisyonu, yeni bir kanunu veya bir kanun değişikliğini gerektiren dilekçelerin görüşülemeyeceğini karara bağlar. Bu dilekçelerden kanun olarak düzenlenmelerinde toplumsal yarar görülenlerin birer örneği, TBMM Başkanlığına ve Başbakanlığa bilgi olarak gönderilmekte; ayrıca, kanun teklifi ve tasarısı gerektiren tüm kararlar bastırıp, milletvekillerine dağıtılmaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan gelen yeni yasal düzenleme taleplerinden ve değiştirilmesi istenen kanunlardan, TBMM üyelerinin tamamı haberdar edilmektedir. Bu nedenlerle, bu dilekçelerin komisyonda görüşülemeyeceğine karar verildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler