Emeklilik hayali kuranlar dikkat!

Berlin Çalışma ve Güvenlik Müşavirliği, vatandaşları dolandırıcılar konusunda dikkatli olmaya çağırdı ve Torma Yasa'nın yurt dışından borçlanılarak olunacak emeklilik için üç önemli değişikliği beraberinde getirdiğini açıkladı.Vatandaşların paralarını hak

Emeklilik hayali kuranlar dikkat!

Berlin Çalışma ve Güvenlik Müşavirliği, vatandaşları dolandırıcılar konusunda dikkatli olmaya çağırdı ve Torma Yasa'nın yurt dışından borçlanılarak olunacak emeklilik için üç önemli değişikliği beraberinde getirdiğini açıkladı.

Vatandaşların paralarını haksız yere almak için türlü düzenbazlıklar düşünen dolandırıcıların hedeflerinde bu defa Almanya'da çalışmış ve Türkiye emeklilik hayali kuran insanlar var.

Konu hakkında bir basın bildirisi yayınlayan T.C. Berlin Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği, vatandaşları Torba Yasa olarak bilinen yeni yasa çalışması bahanesiyle yapılacak dolandırıcılıklara karşı uyardı.

"3201 sayılı Kanun çerçevesinde Türkiye'den borçlanılarak emeklilikle ilgili olarak bazı kişilerin görüşülmekte olan Torba Kanunu da bahane ederek vatandaşlarımızı yanlış yönlendirdikleri ve mağdur ettikleri tespit edilmiştir." açıklamasında bulunan müşavirlik, gereksiz yere vatandaşlar adına Türkiye'de davalar açıldığını duyurdu.

Yetkililer, "Müşavirlik ve ataşeliklerimize gelen şikayetlerin bu kişilerin vekalet alarak Türkiye'de çok gereksiz davalar açtıkları, yasal şartlar oluşmamasına rağmen emekli olacakları garantisi verdikleri ve fahiş ücret aldıkları üzerinde yoğunlaştığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın her ‘sosyal güvenlik uzmanıyım' diyene itibar etmemeleri, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na borçlanma ve emeklilik başvurularını yapmadan önce Çalışma Ataşeliklerimizin ücretsiz danışma hizmetlerinden yararlanmaları menfaatleri gereğidir" açıklamasında bulundu.

TORBA YASA İLE ÜÇ ÖNEMLİ DEĞİŞİK GELİYOR

Henüz kesinleşmeyen Torba Yasa ile yurt dışı borçlanma yoluyla olunacak emeklilik uygulamasını düzenleyen 3201 sayılı kanunda üç önemli değişiklik olacağına dikkat çeken yetkililer, değişiklikleri şu şekilde sıraladı: "Mavi/pembe kartlılar da mahkemeye gitmeden Türk vatandaşı olarak yurt dışında geçirdikleri; 18 yaşından sonraki çalışılan, bir yıla kadar işsizlik ve ev kadını olarak geçen değerlendirilebilir sürelerini borçlanabilecekler. Almanya gibi sosyal güvenlik sözleşmesinin geçerli olduğu bir ülkede ilk defa çalışılmaya başlanılan tarih ilk işe giriş tarihi olarak Türkiye'de de kabul edilecektir. değerlendirilebilir süreler son tarihten geriye doğru gidilerek borçlandırılacaktır." Türkiye'den emekli olmak isteyen vatandaşların bu değişikliklerin kendileri adına ne gibi etkilerini öğrenmek için bağlı oldukları konsoloslukların Çalışma ve Sosyal Ataşelikleri ile irtibata geçerek güvenilir bilgi almaları mümkün.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler