Emeklilerin gözü bu pazarlıkta

Yaklaşık 10 milyon emekli, heyecanla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bu hafta bankalarla yapacağı görüşmeyi bekliyor. Takvim'in haberine göre emekliler, promosyon almanın memurlar kadar kendilerinin de hakkı olduğunu belirterek, "SGK bizim hakkımızı savu

Emeklilerin gözü bu pazarlıkta

Yaklaşık 10 milyon emekli, heyecanla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bu hafta bankalarla yapacağı görüşmeyi bekliyor. Takvim'in haberine göre emekliler, promosyon almanın memurlar kadar kendilerinin de hakkı olduğunu belirterek, "SGK bizim hakkımızı savunsun. Her yıl 1 maaş tutarında promosyon istiyoruz. SGK bundan daha düşük bir teklifi kabul etmesin" dedi. SGK'nın pazarlık masasında elinin güçlü olduğuna dikkat çeken emekliler, şöyle konuştu:

MÜJDE BEKLİYORLAR
"Bankalar promosyonu düşük tutmak için elinden geleni yapacaktır. Yılda 122 milyar lira bizim için bankalara yatıyor. Hepimiz birer banka müşterisiyiz. Bunların altı çizilerek bankalar ikna edilebilir. Bankalar bizden para kazanamadıklarını iddia ediyor. Ama maaşlarımızı onlardan almamız için kesenin ağzını açıyorlar. Demek ki iddiaları doğru değil. Bizden para kazanmasalar, maaşları vermek için kampanya üstüne kampanya yaparlar mı? 400 liraya varan hediye para puanlar verirler mi?" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in promosyon konusunda başlattığı girişimden memnun olan emekliler, en kısa sürede müjdeli haberi beklediklerini dile getirdi. Ancak yetkililer, promosyon pazarlığının tek buluşmada sonuçlanmayacağını, en az 3 görüşme yapılmasının beklendiğini ifade ediyor. Görüşmelerin de Ekim'de tamamlanması hedefleniyor. Bankalar, yılda 1 kez maaş kadar promosyon vermeyi kabul ederse, emekliler 13'üncü maaşa kavuşmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler