Emekliler için pazarlıklar sürüyor

Emeklilere promosyon ödenmesi konusunda kamu bankalarıyla yapılan görüşmelerde bankalar kişi başına 70 lira ödemeyi kabul ederken, pazarlık sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Burada bir şey çıkacak, bir şey çıkaracağım" dedi ancak bi

Emekliler için pazarlıklar sürüyor

Emeklilere promosyon ödenmesi konusunda kamu bankalarıyla yapılan görüşmelerde bankalar kişi başına 70 lira ödemeyi kabul ederken, pazarlık sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Burada bir şey çıkacak, bir şey çıkaracağım" dedi ancak bir maaş tutarında promosyonun söz konusu olamayacağını, çünkü 10 milyon emekli bulunduğunu söyledi.

Bakan Çelik'in sayıları on milyon kişiye yaklaşan emeklilerin merakla beklediği maaş promosyonu konusunda kamu bankalarının genel müdürleriyle yapılan görüşmelerde ilerleme sağlandı. Yaptıkları görüşmelerde önemli mesafe aldıklarını belirten Çelik, bankaların 1 milyon 900 bin memur emeklisine promosyon ödemeyi kabul ettiklerini ifade etti.

Çelik, "Bankalar memur emeklisine promosyona sıcak bakıyor. Memur emeklisiyle ilgili olsa çok kolay olacak. 1.9 milyon memur emeklisi var. Büyük çoğunluğu oluşturan işçi emeklileri 8 milyon civarında. Biz ise işçi ve memur emeklileri arasında ayrıma sıcak bakmıyoruz" diye konuştu.

"BEKLENTİ YÜKSELTİLMESİN"

"Burada bir şey çıkacak, bir şey çıkaracağım" diyen Bakan Çelik, promosyon konusunda sonuç alınacağını ancak beklentinin çok yükseltilmemesi gerektiğini söyledi. Çelik, "Vakıfbank azami 60-70 lira civarında verebileceğini belirtti. Ziraat Bankası daha çok emekliye maaş ödediği için biraz daha fazla, ama öyle bir maaş tutarında promosyon falan söz konusu değil. Bir maaş mümkün değil çünkü 10 milyon kişiden söz ediyoruz" dedi.

Banka yöneticilerinin, memur emeklilerinin maaşlarını hemen çekmeyip bankada bırakması ve kredi, mevduat gibi diğer bankacılık hizmetlerinden de yararlanması nedeniyle bu kesime promosyon ödemeye sıcak baktığı belirtildi.

Aylıkları daha düşük olan işçi emeklilerinin ise ay başında hemen paralarını çektikleri için promosyon bakımından bankalara cazip gelmediği kaydedildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her ay emeklilere 9.5 milyar lira dolayında aylık ödüyor. Yıllık 120 milyar lirayı bulan paralar her ay başında bankalara yatırılıyor. Maaş ödeme gününe kadar paralar bankada bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler