Emekliler için 2 ayrı iyileştirme

Hükümet, sosyal güvenlik alanında ve emeklilere yönelik 10 başlık altında kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyor. Çalışma yapılan konular arasında, emeklilerin özellikle istediği intibak zammının ve destek primi kesintisinin kaldırılmasının yer aldığı öğre

Emekliler için 2 ayrı iyileştirme

Hükümet, sosyal güvenlik alanında ve emeklilere yönelik 10 başlık altında kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyor. Çalışma yapılan konular arasında, emeklilerin özellikle istediği intibak zammının ve destek primi kesintisinin kaldırılmasının yer aldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak ile ticari faaliyette bulunan emeklilerden yapılan destek primi kesintisinin kaldırılması konusundaki düzenlemeler öncelik taşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar, şekillendikten sonra Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda değerlendirilecek. 2000'den önce emekli olanlara yapılan intibak zammı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları da beklentiye sokmuştu. Emekli dernekleri de, konuyu yargıya taşımıştı. Davalar şu an Yargıtay'da. İntibak için yargı süreci devam ederken; Çalışma Bakanlığı çalışma başlattı. Çalışma sonucunda verilecek karar merakla bekleniyor.

YÜZDE 10'A İNMİŞTİ

Ayrıca çalışan emekliler ile ilgili de bir düzenleme gündemde. Ticari faaliyette bulunan emeklilerden yapılan destek primi kesintisi, yüzde 15'ten yüzde 10'a çekilmişti. Şimdi bu kesintinin tamamen kaldırılması üzerinde çalışılıyor.

AVRUPA ÖRNEĞİ MASADA

Destek primi kesintisi konusunda Avrupa örnekleri de masada bulunuyor. Birçok ülkede, emekli olduktan sonra işyeri açan, şirket ortağı olanlardan destek primi alınmıyor. Almanya, Finlandiya gibi ülkelerde emekli olduktan sonra çalışıp prim ödemeye devam edenlerin emekli aylıkları da artıyor.

Bakanlık destek primi ve emeklilik modelleri ile ilgili talepleri dikkate alarak kapsamlı bir çalışma yürütüyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler