Emekli müezzinden ilginç hareket! Ölenlerin...

Amasya'da yaşayan bir emekli müezzin, 20 yıldır ölenlerin isimlerini defterine kaydediyor."20 YILDIR CENAZELERİ KAYIT EDİYORUM"Şehrin en büyük ibadethanesi olan Sultan II. Bayezıd Camisi'nde görev yaparken ölenlerin isimlerini deftere yazmaya başladığını,

Emekli müezzinden ilginç hareket! Ölenlerin...

Amasya'da yaşayan bir emekli müezzin, 20 yıldır ölenlerin isimlerini defterine kaydediyor.

"20 YILDIR CENAZELERİ KAYIT EDİYORUM"

Şehrin en büyük ibadethanesi olan Sultan II. Bayezıd Camisi'nde görev yaparken ölenlerin isimlerini deftere yazmaya başladığını, bu ilginç alışkanlığını emekli olduktan sonra da devam ettirdiğini belirten evli ve 3 çocuk babası 65 yaşındaki emekli müezzin Ömer Gökyar, "20 yıldır cenazeleri kayıt ediyorum. Kaç kişinin kalktığını her gün yazıyorum" dedi.

"GELİP DEFTERİMİ İNCELİYORLAR"

Elinde 1997 yılından bu yana olan kayıtların yer aldığı defterlerin kaldığını, önceki defterlerin hırsızlık olayı sonrası kaybolduğunu anlatan Ömer Gökyar, "Yakınlarını kaybedenler gelip defterlerimi inceliyorlar. 'Babama bakacağım onun ismi var mı'. Veyahut 'anneme bakacağım'. 'Benim hanımın ismi var mı' gelip soruyorlar. Defterden buluyoruz. Yılını, ayını, gününü buluyoruz. Tarihiyle beraber yazılı burada" diye konuştu.

2 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİNİN KAYDI VAR

Emekli oldukta sonra cami avlusunda takke, tespih ve benzeri eşyalar satarak geçimini sürdürdüğünü, bazen şehirden ayrılıp döndükten sonra cami görevlilerine ölen olup olmadığını sorup kayıt ettiğini söyleyen Gökyar, 2011 yılında 169, 2012 yılında 156. 2013 yılında da şu ana kadar 154 kişi kayıt ettirdiğini, 20 yıl boyunca ise 2 binin üzerinde kişiyi defterine işlediğini dile getirdi.

Ömer Gökyar'ın ilginç alışkanlığı karşısında şaşıran Amasya Müftüsü İsmail İpek ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat da kayıtları incelediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem