Emekli binbaşı ’er’ olma talebiyle askere başvurdu

Burdur'da yaşayan 57 yaşındaki Emekli Kıdemli Binbaşı Sadık Çelikel, er rütbesiyle askere alınmak üzere, Genelkurmay Başkanlığı ve Burdur Askerlik Şubesi'ne başvuruda bulundu.Türk Hava Kuvvetleri'nden 2002 yılında Kıdemli Binbaşı Rütbesi ile emekliye ayrı

Emekli binbaşı ’er’ olma talebiyle askere başvurdu

Burdur'da yaşayan 57 yaşındaki Emekli Kıdemli Binbaşı Sadık Çelikel, er rütbesiyle askere alınmak üzere, Genelkurmay Başkanlığı ve Burdur Askerlik Şubesi'ne başvuruda bulundu.

Türk Hava Kuvvetleri'nden 2002 yılında Kıdemli Binbaşı Rütbesi ile emekliye ayrılan Burdurlu İşadamı Yüksek Mühendis Sadık Çelikel, ülkede artan terör olaylarında Kahraman Türk Ordusu'na destek olmak için, verilecek olan her göreve hazır olduğunu belirtti.

Kahraman Türk Ordusu'na dualarıyla desteklerinin devam ettiğini kaydeden Uçak Yüksek Mühendisi Emekli Kıdemli Binbaşı Sadık Çelikel, hazırladığı başvuru metnini, belgegeçer yoluyla Genel Kurmay Başkanlığı'na ilettiğini kaydetti.

"TEĞMEN RÜTBESİYLE VATAN İÇİN CANIMIZI FEDA EDECEĞİMİZE YEMİN ETTİK"

Emekli Kıdemli Binbaşı Sadık Çelikel, her Türk evladının doğumdan ölüme birer asker olduğunu ifade ederek, "Bizler, bu vatanın asker evlatları olarak her Türk evladı gibi asker doğduk asker ölmeye de hazırız dedik. Teğmenliğe adım attığımızda yaptığımız yemin gereği, seve seve vatan dara düştüğünde canımızı vatan için feda edeceğimize yemi ettik. Her Türk evladının askere gittiğinde yaptığı yemindir bu. Her Türk, vicdanında seve seve canını vatan için feda eylemeye and içmiştir zaten" dedi.

"HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIM"

Hava Kuvvetleri'nden emekli olduktan sonra özel bir üretim tesisi açtığını ileten Emekli Kıdemli Binbaşı Çelikel, "Ben 57 yaşında emekli bir ordu mensubuyum. Hava Kuvvetlerinden Yüksek Mühendis Binbaşı olarak emekli oldum. Çalışmalarıma, Burdur'da özel açtığım üretim tesisinde devam etmekteyim. Ancak, askerlik doğumdan ölüme bizim için süreklidir. O noktada da her an askeri göreve hazır olarak beklemekteyiz" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZ, BUGÜN DAHA GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDADIR"

'7 Haziran öncesinde ve sonrasında önce doğuda TIR yakmalar ve yol kesmelerle başlayan terör eylemlerinin, seçimler sonrasında ülkenin doğusunda ve İstanbul'da birleşik terör unsurları tarafından oluşturulmaya çalışılan kargaşa ortamının ülkemizde uğursuzluğa yol açtığını hepimiz gördük ve müşahede ettik" diyen Emekli Binbaşı Çelikel, "Ülkemizin bu son aylarda özellikle tırmanan terör eylemlerinin, vatanımızın bütünlüğüne ve beraberliğimize vurduğu darbe ve amaçladığı huzursuzluk ve istikrarsızlık ülkemizde karamsarlığa yol açarak insanlarımızı sindirme politikası gütmüştür. Ülkemiz, bugün her zamankinden daha güçlüdür ve daha güçlü olmak zorundadır" diye konuştu.

O DUALARA, FİİLİ BAŞVURUSUNU DA EKLEDİ

Kahraman Türk Ordusu'na dualarla destek olduğunu aktaran Çelikel, bu dualarına bireysel katkılarını da eklediğini belirterek, "Terörün tırmanmasıyla birlikte, silahlı kuvvetlerimizin terörle verdiği mücadelede gelen şehitlerimiz, bu vatanın sökülmez birer çivisi olarak her bir ilimize çakılmıştır.

Sanmasınlar ki; biz, bir ölmekle bitmeyiz. Biz, ölümü her zaman her saniye asker kişiler olarak hazır beklemekteyiz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yaptığı mücadeleyi dualarımızla her gün desteklemekteyiz, ancak moral güç olarak bizler onlara arkalarında olduğumuzu, her an yanlarında olacağımızı belirtmek için bireysel olarak çabalarda bulunduk" şeklinde konuştu.

EMEKLİ BİNBAŞI, "BENİ, ER OLARAK ASKERE ALIN" BAŞVURUSU YAPTI

Yaşanan olaylara sessiz kalamadığı o süreci anlatan Çelikel, "İlk olarak Genelkurmay Başkanlığı'na faks çektim sonrasında da Burdur Askerlik Şubesi'ne başvuruda bulundum. Bu başvuruda emekli olduğum Kıdemli Binbaşı rütbesinden değil de "Er" rütbesiyle şehadet şerbetini içecek askerlerimizin yanında, önünde, sağında - solunda bulunmayı her an arzu ettiğimizi büyüklerimize bildirdik. Onlardan görev beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

"ORDU BİZE MUHTAÇ DEĞİL ANCAK HER TÜRK EVLADI GİBİ BEN DE ORADA OLMAK İSTİYORUM"

Kahraman Türk Ordusu'nun kendisine muhtaç olmadığının da altını çizen Çelikel, "Bu, şu demek değil. Bizim kahraman ordumuz bir avuç çapulcuyu her zaman boğacak ve bu vatanın huzurunu sağlayacak güçtedir. Ve her zaman da o güçte olacaktır. Zaten bu gücü de hem 78 milyon Türk evladının dualarından hem de bu vatanın kuruluşun yaparak bize emanet eden atalarımızdan almaktadır. Her bir askerimiz, imanla bu şahadet şerbetini içmeye her zaman hazırdır. Ancak biz de her Türk vatandaşı gibi, buna hazır olarak istek ve dileklerimizi kahraman ordumuza ilettik. Onların yanında yer almak istedik. Faksımız mutlaka onlara ulaşmıştır. Biz her zaman dualarımızla onların yanında olacağız ve olmaya da devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem