Elektrikler neden kesildi? Bakanlık açıkladı...

Dün gece Karadeniz başta olmak üzere bir çok bölgede elektrik kesintileri yaşandı. Bir anda karanlık altında kalan vatandaşlar kesintinin nedenini merak ederken bugün Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.   Yapılan yazılı açıklamada ke

Elektrikler neden kesildi? Bakanlık açıkladı...
Dün gece Karadeniz başta olmak üzere bir çok bölgede elektrik kesintileri yaşandı. Bir anda karanlık altında kalan vatandaşlar kesintinin nedenini merak ederken bugün Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.
 
Yapılan yazılı açıklamada kesintinin hava şartları nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. İşte o açıklama;
 
26.04.2016 tarihinde saat 22:29’da Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağış nedeniyle yüksek gerilim hatlarında geçici arıza yaşanmıştır. Yaşanan arıza, bazı illerimizde kısmi kesintilere neden olmuştur. Yapılan müdahale ile sistem kısa sürede normale döndürülürken, saat 23:13 itibariyle tüm bölgelerde kesinti giderilerek elektrik sağlanmıştır. Toplam kesinti, Türkiye genelinde yüzde 15’lik miktarda 45 dakika süre ile yaşanmıştır. Bölgedeki hava şartları nedeniyle kısa süreli kesintiler yaşanabilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler