Elektrik faturaları değişecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikteki yüzde 9,4'lük kayıp kaçak oranının Avrupa Birliği ortalamalarından daha düşük olduğunu söyledi.Taner Yıldız, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kayıp kaçakla mücadeleye ilişkin bilgi verdi.Yıldız

Elektrik faturaları değişecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikteki yüzde 9,4'lük kayıp kaçak oranının Avrupa Birliği ortalamalarından daha düşük olduğunu söyledi.

Taner Yıldız, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kayıp kaçakla mücadeleye ilişkin bilgi verdi.

Yıldız, 6 ili kapsayan Dicle-Van Bölgesi hariç tutulduğunda Türkiye'deki kayıp kaçak oranının yüzde 9,4 olarak tespit edildiğini, bunun da Avrupa Birliği ortalamasından daha düşük olduğunu söyledi.

Yıldız, "Hakkari'deki vatandaşlarımız 100 liralık elektrik faturasının 28 lirasını ödüyor, 72 lirasını ödemiyor. Ben (kaçak kullanmayın, trafoları, direkleri sökerim) diyorum. Bine yakınını söktük. Ne yazık ki jandarmanın, askerin canının yandığı yerler oldu. Mücadelemiz devam edecek. Yatırımlarımıza devam ediyoruz, hatlar yenileniyor, ancak, kaçak elektrik kullanılıyorsa oraya trafo dayanmaz" diye konuştu.

Türkiye'deki kayıp kaçak oranının yüzde 2 buçuğa düştüğü bölgeler olduğunu da ifade eden Yıldız, ilerleyen yıllarda ulusal tarife yerine bölgesel tarifeye geçilebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler