Elektrik abonelerine büyük müjde!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önümüzdeki 3 ayda elektrik fiyatlarında artış olmayacağını bildirdi. Afyon'daki enerji santralinin açılışında konuşan Yıldız, şunları söyledi: "Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız çalışmala

Elektrik abonelerine büyük müjde!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önümüzdeki 3 ayda elektrik fiyatlarında artış olmayacağını bildirdi. Afyon'daki enerji santralinin açılışında konuşan Yıldız, şunları söyledi: "Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar sonunda elektrik fiyatlarında artan maliyetlere rağmen vatandaşın, sanayicinin lehine herhangi bir fiyat değişikliğine gitmeyeceğiz. Bu çerçevede 3 ay zam yapmayacağız." Bakan Yıldız, büyüme rakamlarının artmaya çalıştığı bir dönemde enerji fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemesinin önemli olduğunun da altını çizdi.

İTİRAZA YÜZDE 30 ÖDEME

Yaklaşık 35 milyon abone lehine bazı uygulamalar yapmaları gerektiğini de vurgulayan Yıldız, zaman zaman vatandaşlardan şikâyetler geldiğini dile getirdi. Son dönemde gündeme gelen yüksek ücretli faturaların nasıl ödeneceğiyle ilgili bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: "EPDK bununla alakalı düzenlemelerini yaptı. Geçen ay gelen 100 liralık bir fatura, bir sonraki dönemde 150-200 lira oluyorsa onun yüzde 30'undan daha fazlasını ödememe hakkı vatandaşa sunulmuş oluyor. Klimalardan veya mevsim değişikliğinden dolayı herhangi bir tüketim artışı söz konusuysa vatandaşımız 130 liraya kadar olan kısmı ödeyecek, diğer bölümü itiraz sonuçlanıncaya kadar ödemeyecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem