Elektirik faturalarında"Dolandırıcı"uyarısı

Enerji piyasasında 'elektriği ucuza satıyoruz' diyen pazarlamacıların son zamanlarda kapı kapı dolaştığına dikkat çeken Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş. (YEPAŞ), "Mutlaka, şirketimize ait personel kimliğini sorun" uyarısında bulundu.Türkiye'nin il

Elektirik faturalarında"Dolandırıcı"uyarısı

Enerji piyasasında 'elektriği ucuza satıyoruz' diyen pazarlamacıların son zamanlarda kapı kapı dolaştığına dikkat çeken Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş. (YEPAŞ), "Mutlaka, şirketimize ait personel kimliğini sorun" uyarısında bulundu.
Türkiye'nin il ve ilçelerini saran dolandırıcılık artık sınır tanımıyor.

Daha çok telefonla dolandırıcılık yapmaya çalışan kişilerce, vatandaşların adres ve kimlik bilgileri alınıyor, sonrasında ise banka hesapları bile ele geçiriliyor. Son zamanlarda artan bu dolandırıcılık olaylarına karşı çeşitli uyarı yöntemlerini kullanarak mücadele etmeye çalışan Kayseri polisi, son olarak çareyi elektrik faturalarında 'Dolandırıcı uyarısı' yapmakta bulurken, YEPAŞ da son zamanlarda ‘Enerji şirketinden geliyoruz, ucuz elektrik satıyoruz’ diyerek kapılara giden pazarlamacılara dikkat çekti.

“KÖTÜ NİYETLİ PAZARLAMACILAR YASAL ŞİRKETLERİN ADINI ZEDELİYOR”

Enerji sektörünün ülkenin en önemli ve gelişen sanayisine dönüştüğünü belirten Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcıların yeni gözdesinin enerji sektörü olduğuna dikkat çekti. Bu sahte pazarlamacıların, ‘enerji şirketleri çalışanı’ gibi ev ve işyerindeki kişilere rahatlıkla ulaşabildiğine vurgu yapan YEPAŞ, “Mutlaka, şirketimize ait personel kimliğini sorun” dedi.
Kötü niyetli ve kendine pazarlamacı süsü veren bu kişilerin, müşterilere 'Biz ucuz elektrik vereceğiz' diyerek yasal olan elektrik perakende satış şirketlerini kötülediğini ifaden eden YEPAŞ’ın yetkilileri, “Müşterilerimizi ziyaret ederek veya telefonla ulaşan bu kişi ve sözde kuruluşların, şirketimizin adını zedelediklerini duyuyoruz. Müşteri Memnuniyeti odaklı yaklaşımı olmazsa olmazı olarak gören Şirketimiz, söz konusu kişilerle ilgili olarak hukuki süreci başlatmakla beraber, müşterilerimizin de bu tür olaylarla karşılaşması veya şüphelenmesi halinde polise başvuru yapmasını istiyoruz” şeklinde uyardı.

“YEPAŞ’IN KURUMSAL KİMLİK KARTINI MUTLAKA SORUN”

Son zamanlarda telefonla vatandaşları arayarak, kendilerini savcı, polis olarak tanıtıp para isteyen ve dolandırmaya çalışan şahısların olduğunu basından takip ettiklerini ve son olarak Kayseri polisinin bu konuda uyarı için elektrik faturalarını kullanmasına dikkat çeken YEPAŞ Genel Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sizlerle muhatap olan kişiler, kurumsal bir şirketin çalışanları ise mutlaka kendisini tanıtıcı, şirket logolu personel kimlikleri olmalıdır.

Şirketimizce, ticari ve bireysel müşteriler için özel atanmış enerji uzmanları bulunmaktadır. YEPAŞ’ın çalışanları, siz sormadan kimliklerini ibra edeceklerdir. Mutlaka kimliğini isteyin, kontrol edin. Şirketimiz YEPAŞ’ın adını karalayıcı ifadeler kullananlara karşı dikkatli olunuz, uyarınız ve bu tür konuşmaların devam etmesi halinde kendisini şikâyet edeceğinizi belirtiniz.

Çünkü EPDK'nın ve Rekabet Kurumu'nun mevzuatları dışında bir abone yapılması veya işlem yapılması mümkün değildir. Mevzuatları hiçe sayan bu kişi ve kuruluşlar, kurumsal olmamakla birlikte, etik davranmamaktadırlar. 444 55 23 nolu Çağrı Merkezi'mizi arayarak, gerektiğinde şikayetlerinizi bildirin. İhbarda bulunmanız hem siz değerli müşterilerimiz hem de şirketimiz YEPAŞ için ve en önemlisi vatandaşlarımızın, 'ucuz elektrik veriyoruz' diye kandırılmasının ve zor durumda kalmasının önüne geçmiş olursunuz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler