El Kaideci 3 Türk öldürüldü

 Suriye'de Esat güçlerine karşı savaşan El Kaideci 3 Türk'ün öldürüldüğü ortaya çıktı. El Kaide terör örgütü üyeleri avukat Osman Karahan ve Metin Ekinci'den sonra dün de Baki Yiğit'in de Halep'te öldürüldüğü haberi geldi.Baki Yiğit, El Kaide'nin 2003 yıl

El Kaideci 3 Türk öldürüldü

 

Suriye'de Esat güçlerine karşı savaşan El Kaideci 3 Türk'ün öldürüldüğü ortaya çıktı. El Kaide terör örgütü üyeleri avukat Osman Karahan ve Metin Ekinci'den sonra dün de Baki Yiğit'in de Halep'te öldürüldüğü haberi geldi.

Baki Yiğit, El Kaide'nin 2003 yılında istanbul'da düzenlediği ve 57 kişinin hayatının kaybettiği  saldırıların planlayıcı olduğu gerekçesiyle yargılanmış ve müebbet hapis cezasını çarptırılmıştı. 

Örgütün üst düzey isimlerinden olduğu belirtilen Yiğit'in Türkiye'den kaçtıktan sonra Suriye'de Esat güçlerine karşı girdiği çatışmada öldürüldüğü öğrenildi.

Daha önce El Kaidecilerin avukatı Osman Karahan ile Metin Ekinci çatışmalarda öldürülmüştü.

Metin Ekinci de El Kaide'nin İstanbul saldırılarının planlayıcı olan Azad Ekinci'nin kardeşiydi.

Hatta saldırıda kullanılan bir aracın da Metin Ekinci adına kayıtlı olduğu belirlenmişti. 

 Ekinci'nin ölüm haberinin gelmesi ardından memleketi Bingöl'deki yakınları cenazesini almak için girişimde bulundu. Ancak, henüz bir sonuç alamayan ailesi taziye çadırı kurdu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem