El Kaide Türkiye'de araç çalıyor

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, nefes kesen bir operasyona imza attı. Jandarma, El Kaide örgütünün Suriye'deki kolu El Nusra cephesine İstanbul-Bolu-Ankara-Adana-Hatay istikametini kullanarak çalıntı araç taşıyan bir şebekeyi çökertti. Araçların

El Kaide Türkiye'de araç çalıyor

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, nefes kesen bir operasyona imza attı. Jandarma, El Kaide örgütünün Suriye'deki kolu El Nusra cephesine İstanbul-Bolu-Ankara-Adana-Hatay istikametini kullanarak çalıntı araç taşıyan bir şebekeyi çökertti. Araçların bombalama eylemlerinin yanı sıra arkasına makineli tüfek ya da roketatar takılarak kullanıldığı öğrenildi.

Operasyon sonucunda 3'ü Türk vatandaşı 3'ü de Suriyeli olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin çalıntı araçları MOBESE kameralarına yakalanmadan Suriye'ye götürmek için de ilginç bir yöntem kullandığı tespit edildi. Zanlıların araçlara sahte ya da aynı marka ve renkteki başka araçlara ait klonlanmış plakaları taktığı belirlendi. Operasyonda yakalanan 13 kamyonet, 6 otomobil ve 1 çekiciye el konuldu.  Benzer yöntemlerle bine yakın aracın Suriye'ye götürüldüğü anlaşıldı. El Kaide üyesi Türk vatandaşları H.E, G.B ve R.K ile Suriyeli Muhammed Mahmut, Ahmed Farah ve Muhammet Brea, adliyeye sevk edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem