Eksi 20 derece ’Türkmen’ protestosu

Ardahan Ülkü Ocakları, Rusya'nın, Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine gerçekleştirdiği hava harekâtını protesto etti.Gece eksi 20 derece soğukta Milli Egemenlik parkında bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri, "Türkiye uyuma kardeş

Eksi 20 derece ’Türkmen’ protestosu

Ardahan Ülkü Ocakları, Rusya'nın, Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine gerçekleştirdiği hava harekâtını protesto etti.

Gece eksi 20 derece soğukta Milli Egemenlik parkında bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri, "Türkiye uyuma kardeşine sahip çık', "Burnumuzda tütüyor Rusların kan kokusu" sloganı attı. Burada konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ercan Ürker, "Gecenin bu saatinde buraya toplanmamızın nedeni Suriye'nin Bayır Bucak bölgesinde Rusya'nın ve Esad güçlerinin haince soydaşlarımıza saldırmasıdır. Buradan tüm Türkiye'ye ses vermek istiyoruz? Bu meselenin Türkiye'nin gündeminde kalmasını ve Türkiye'nin bu olaya el atmasını istiyoruz. Önceki yıllarda bir Ermeni öldüğünde tüm Türkiye Ermeni oldu, bir hafta önce herkes Fransa'da meydana gelen olaydan sonra herkes Fransız oldu, profilleri Fransız bayraklarıyla doldu. Ama nedense Türk'ler öldürülünce kimse Türk olamıyor. Ülkü Ocakları olarak bugün 20 tane gencimizle gecenin eksi 20 derece soğuğunda sırf soydaşlarımıza yapılan zulmü dile getirmek için buraya toplandık. Allah Türkmen soydaşlarımızın yardımcısı olsun. Şehit olan kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun" dedi.

Grup daha sonra slogan atarak dağıldı.

Eksi 20 derece ’Türkmen’ protestosu

Eksi 20 derece ’Türkmen’ protestosu

Eksi 20 derece ’Türkmen’ protestosu

Eksi 20 derece ’Türkmen’ protestosu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler