“Ekonomi Yeni Hükümeti Bekliyor”

TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, iş dünyasının 1 Kasım’dan sonra hükümetin kurulmasını beklediklerini belirtti. Türkiye’nin ve ekonominin yeni hükümeti beklediğini ifade etti.   EREN MECLİSİ AÇTI   Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı meclis topla

“Ekonomi Yeni Hükümeti Bekliyor”
TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, iş dünyasının 1 Kasım’dan sonra hükümetin kurulmasını beklediklerini belirtti. Türkiye’nin ve ekonominin yeni hükümeti beklediğini ifade etti.
 
EREN MECLİSİ AÇTI
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısı M. Şadan Eren başkanlığında yapıldı.  Başkan Eren gündeme geçmeden önce,  yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan’ın Dubai’de katıldıkları bir organizasyon nedeniyle meclis toplantısına katılamadıklarını belirterek izinli sayılmalarını meclisin onayına sundu ve oybirliği ile kabul edildi.
 
MECLİS TOPLANTILARI SAAT 15.00’E ALINDI
 
Başkan Eren, önümüzdeki günlerde saatlerin geri alınacağını ve günlerin kısılması nedeniyle her ayın son Cuma günü saat 16.00’da yapılan meclis toplantılarının 14.00’de yapılması önerisini meclisin onayına sundu.  Meclis üyeleri toplantı saatine 15.00 olarak yapılmasına karar aldı.
 
TTSO BAŞKAN YARDIMCISI ERKUT ÇELEBİ KONUŞTU
 
Meclis toplantısı gündeminin ikinci maddesinde TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.  Oda başkanı Sayın M. Suat Hacısalihoğlu’nun Trabzon’u temsilen bir yurt dışı iş programına katıldığı için meclis toplantımıza yetişemediğini ifade eden Çelebi,  geç saatlerde Trabzon’a olacağını, bütün meclisimize selam ve saygılarını ilettiğini, aktardı.
 
17573.jpg
 
ÇELEBİ'DEN CUMHURİYET MESAJI
 
Başkan yardımcısı Çelebi Bu hafta bizler için önemli bir hafta olduğunu, dün hep beraber Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümünü gururla, sevinçle, mutlulukla kutladıklarını ifade etti. Çelebi, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, gazilerimize ve şehitlerimize Allahtan rahmet saygı ve minnet duygularımızı iletiyoruz.”
 
1 KASIM’DA TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇILMALI, SİYASİLERDE HÜKÜMETİ KURMALI
 
Çelebi, bir diğer önemli gelişme hafta sonu Pazar günü 1 Kasım’da Türkiye önemli bir genel seçime gittiğini anımsattı.  Çelebi, “Demokratikleşme açısından önemli olan bu seçimin sonuçlarının yaşadığımız son günlerdeki belirsizliğin sona ermesi bakımından önemsiyoruz. Siyasilerden seçimin sonucu ne olursa olsun doğru karar verip bu sürecin istikrarlı devam etmesi açısından hükümeti kurmaları ve ekonomimizin düzlüğe çıkmasını temenni ediyoruz. Çünkü bu bizim için çok önemli. Ülkemiz son aylarda sıkıntılı günler geçirmektedir. ”dedi.
 
2016 YILI BİLİRKİŞİ LİSTELERİNE ÜYELERİMİZ BAŞVURUDA BULUNABİLİR
 
Bir duyuruda bulunmak istediğini belirten Çelebi, her yıl Adlı yargı Adalet Komisyonu odamızdan bilirkişi talep etmekte olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “ siz değerli meclis üyelerimiz, meslek komitesi üyelerimiz ve çevresindeki iş adamlarımızın, özellikle kendi konularında uzman olan arkadaşlarımızın, şartları uygun olmaları halinde başvuruda bulunabilirler. Odamız web sitesinde yayınlanan bildiride katılma şartlarını okuyabilirler. Son başvuru tarihi de 27 Kasım olduğunu sizlere söylemek istiyorum.”
 
17572.jpg
 
DUBAİLİ YATIRIMCILAR TRABZON KONGRE MERKEZİNİ HAYATA GEÇİRİYOR
 
Geçtiğimiz ay içerisinde odamızın yürüttüğü projelerden ikisi olumlu sonuçlar yaşadığını kaydeden TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, bunlardan birinin kongre merkezi olduğunu söyledi. Çelebi bu konuda şunları söyledi: “Biliyorsunuz odamız uzun zamandan beri Trabzon’a kongre merkezini kazandırma çalışmalarını yürütüyordu.  Bu anlamda Dubaili firma ile anlaşmaya varıldı.  Ve bölgemize 15 katlı 90 bin metre kare alanı olan ve içerisinde şu anda 6 bin metrekare fuar alanı mevcut 3 bin metrekare Dünya Ticaret Merkezini düşünürsek bunun iki katı büyüklüğünde bir fuar alanı, aynı zamanda 3 bin 300 kişilik bir kongre merkezi olacak şekilde irili ufaklı toplantı salonlarına sahip. İlaveten yine bölgemize sağlık turizmi getirmesi anlamında içerisinde bir sağlık merkezi oluşturulacak. Sağlık merkezi genelde plastik cerrahi ve dış sağlığı alanında hizmet verecek bir merkez olacak. Yine binanı içerisinde 240 odalı otel olacak. Yine iki katı ise rezidans şeklinde olacak. Bir kat da ofis olacak. Bu büyük merkez öncelikle, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
 
YATIRIM ADASI VE OSB’LERE BAKAN FİKRİ IŞIKTAN MÜJDELİ HABERLER GELDİ
 
Bir diğer önemli çalışmada Arsin Organize Sanayi Bölgesinde Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile ilgili toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık odamıza teşekkür etti ve ardından da bu projenin ilk adımlarını atmış olduğunu ifade etti. Çelebi, “ Sayın bakanımız Fikri Işık yatırımcılarımıza ayrıca bir müjde verdi. Arsin OSB’ye doğal gaz gelmesi konusunda uzun zamandır çalışma yapılıyordu. Odamızda bununla ilgili bir çalışma yaptı. Bakanımız 23 OSB’ye getirilecek olan doğalgaz çalışmasında Arsin OSB’nin de yer aldığını açıkladı. Müjdesini verdi. Bakanımızın bir diğer müjdesi ise özellikle yatırımcı arkadaşlarımız yakından biliyorlar Trabzon’da yatarım arsası bulmak konusunda çok büyük sıkıntılar var. Şu anda Şinik ve Beşikdüzü OSB tamamen dolmuş durumda.  Bununla ilgili olarak çalışmalarımız vardı. Ek bir yatarım alanı oluşturmak. Bu ek yatarım alanı oluşturmanın belirli prosedürleri var. Bunun da bakandan sözünü almış durumdayız. Bu ek yatarım alanları oluşturularak siz yatırımcı arkadaşlarımıza sunulmasına yardımcı olunacaktır. Yine böyle bir yatırım çalışması Vakfıkebir’de var. Onun da proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Tamamlanır tamamlanmaz ihaleye çıkıp siz yatırımcılara sunulacaktır.”
 
17570.jpg
 
YATIRIMCILARA HİBE VE DESTEKLERDE TTSO'DAN DESTEK
 
İşlerini genişletmek ve yatırım planlayan sektördeki arkadaşlarımızın dikkatini bir konuya çekmek istiyorum diyen TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, “Biliyorsunuz hibe ve destek programları var. Sürekli bu programlar çağrıya çıkıyorlar. Bu programları iyi takip etmek gerekiyor. Son zamanlarda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun çok güzel destekleri var. Hayvancılık ve turizm ile yeni hibe ve destek programları var. Bu programlardan çevrenizdeki işletmelerinde yararlanmalarına destek olun. Odamız bünyesinde bulunan ABİGEM ve Proje Ofisi aracılığı ile bu desteklere nasıl başvuruda bulunarak yararlanılacağı öğrenilebilir. Bu konuda her türlü yardıma her iki birimimizde hazırdır.”
 
TEKLİF DEĞERLENDİRİLİYOR
 
TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, odamızın Peynir altı suyu projesi 20 Ekim’de ihalesinin Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nda yapıldığını hazırlattı. İhale için 8 firmanın teklif aldığını,  1 firma teklif verdiğini aktaran Çelebi, “ Şu anda bakanlık teklif değerlendirmesini sürdürüyor. Diğer taraftan Çamburnu’nda gemi sanayicileri ortak üretim merkezi ihalesi ihale aşamalarının da devam ediyor.”
 
MECLİS ÜYESİ TAYFUN SEZEROĞLU
 
Meclis Üyesi Tayfun Sezeroğlu da meclis toplantılarında yönetim kurulunun daha fazla çalışmalar hakkında paylaşımda bulunmasını istedi.
 
MECLİS ÜYESİ SABİT SABIR TÜRKİYENİN REFORMLARA İHTİYACI OLDUĞUNU SÖYLEDİ
 
Meclis Üyesi Sabit Sabır Türkiye’nin reformlara ihtiyacı olduğunu belirterek en öncelikli olarak mahkemelerde görülen davaların çok kısa sürede sonuçlanmasını sağlayacak yapısal düzenlemelerin reformunun gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret etti. Sabır, “Bu Ülkemizin en temel sorunudur.  Türkiye’nin her şeyi, ekonomi dahil buna bakar. Mahkemelerin hızlı çalışması bir ülke için bu kadar önemlidir. ”dedi.
 
17571.jpg
 
DUBAİLİ YATIRIMCILAR MEMNUNLUK YARATTI
 
Dubaili işadamlarının Trabzon’da yatırım yapmasının önemli olduğunu ifade eden Sabit Sabır Trabzon Kongre Merkezi ilimiz için önemli bir projedir ve inşallah kısa sürede tamamlanmasını diledi. Dubai’nin zengin bir ülke olduğunu yatırımcıların Trabzon’u tercih etmesinin önemli olduğuna işaret etti.
 
DOĞALGAZ ŞEHRİN HER KÖŞESİNE ULAŞMALI
 
Meclis Üyesi Sabit Sabır doğalgazın Trabzon’da her tarafta ulaşılabilir olması gerektiğini kaydederek, “Elbette Arsın Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgazın gitmesine taraftarın ancak Trabzon’un her köşesinin buna ihtiyacı vardır. “dedi.
 
İSTANBUL TAHKİM KURULU
 
Meclis Üyesi Sabit Sabır’ın konuşması üzerine TTSO Meclis Başkanı M.Şadan Eren, İstanbul Tahkim Kurulu Delegesi olduğunu kaydederek bu kurumu önümüzdeki günlerde Trabzon’a getireceğini vurguladı. Özellikle tahkimin her iki tarafından belirlediği mahkemeler ile ticari davaların üç ayda sonuçlanmasını sağladığı bununda ekonomiye büyük fayda getirdiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem