Ekonomi Bakanlığı'ndan Rusya ihbar hattı

Ekonomi Bakanlığı, Rusya ile iş yapan şirketlere, Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan gerginlik nedeniyle yaşadıkları olumsuzlukları bildirmeleri çağrısında bulundu. Ekonomi Bakanlığına bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'nun üyelerine yaptığı duy

Ekonomi Bakanlığı'ndan Rusya ihbar hattı

Ekonomi Bakanlığı, Rusya ile iş yapan şirketlere, Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan gerginlik nedeniyle yaşadıkları olumsuzlukları bildirmeleri çağrısında bulundu.

Ekonomi Bakanlığına bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'nun üyelerine yaptığı duyuruya göre elektronik posta yoluyla yapılacak ihbarların firma ve kişi bilgileri gizli tutularak raporlaştırılacağı ve bakanlığa iletileceği belirtildi. Ayrıca, Rusya ile iş yapan işadamlarından da bu ülkeye yapacakları ziyaret öncesi Türkiye'nin Moskova Büyükelçi internet sitesindeki duyuruları takip etmeleri istendi.

İŞTE O DUYURUNUN TAMAMI

DEİK tarafından yapılan duyuru şöyle: Ekonomi Bakanlığı'ndan kurulumuza iletilen bir yazıda, Rusya Federasyonu ile iş yapan firmalarımızın son günlerde sıkıntı yaratan bazı uygulamalarla karşı karşıya kaldıkları yönünde bilgilerin iletildiği, anılan ülke ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin büyüklüğü göz önüne alındığında, bu tür uygulamalara ilişkin bilgilerin Bakanlık bünyesinde derlenmesinin sağlıklı bir değerlendirme yapılması açısından önem arz ettiği ifade edilmektedir. Bu bağlamda Ekonomi Bakanlığına iletilecek dosyada faydalanmak üzere, özellikle belirtildiği halde firma ve şahıs bilgileri gizli tutularak, Rusya ile iş yapan üyelerimiz tarafından son günlerde yaşadıkları sorunların DEİK'e iletilmesi önem arz etmektedir. Öte yandan, Rusya Federasyonu'na gerçekleştirilecek seyahatlere ilişkin olarak Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği web sayfasında yer alan bağlantıdan ulaşılabilecek duyuruların takip edilmesi faydalı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem