Ekmekteki tükürük cinayeti çözdü!

Yalova'da 2005 ve 2006 yılında meydana gelen 2 ayrı olayda 3 kişiyi öldürdükleri iddia edilen zanlılar, bıraktıkları ekmekteki tükürük salgısından yola çıkan polis tarafından yakalandı.Yalova'nın merkeze bağlı Samanlı köyünde bakkal işletmeciliği yapan Si

Ekmekteki tükürük cinayeti çözdü!

Yalova'da 2005 ve 2006 yılında meydana gelen 2 ayrı olayda 3 kişiyi öldürdükleri iddia edilen zanlılar, bıraktıkları ekmekteki tükürük salgısından yola çıkan polis tarafından yakalandı.

Yalova'nın merkeze bağlı Samanlı köyünde bakkal işletmeciliği yapan Sinan Yiğit ve annesi Naciye Yiğit ile 7 yıldır kayıp olan Fatih Geçer'in cinayetleri yaklaşık 6 yıl sonra çözüldü.

Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmasıyla, cinayeti Erkut A. (33) ve Hüseyin D'nin (27) işlediği belirlendi.

Özel tim 400 kişiyi sorguladı

Cinayet Büro Amirliği tarafından, 25 Ocak 2006 yılında işlenen Sinan ve Naciye Yiğit cinayetleri için özel bir tim kuruldu. Yaklaşık 400 kişinin ifadesine başvuran özel tim, olayla ilgili olduğunu düşündüğü 100 kişinin de yazılı ifadesini aldı. Şüphelenilen 9 kişi üzerinde yoğunlaşan cinayet masası ekibi, bu kişilerden kan örnekleri de aldı.

Alınan kan örnekleriyle olay yerinde bulunan kan örneklerini karşılaştıran ekipler, Hüseyin D. ve Erkut A'nın isimleri üzerinde yoğunlaştı. Yine olay yerinde bulunan ekmekteki tükürük salgısıyla Hüseyin D'den alınan tükürük örneği birbiriyle eşleşti.

Suçlarını itiraf ettiler

Hüseyin D. İstanbul'da, Erkut A. ise Yalova'da yakalanarak sorguya alındı. Her iki zanlı da bakkalı soymak amacıyla Sinan ve Naciye Yiğit'i öldürdüklerini itiraf etti.

İki zanlının emniyetteki sorgusu esnasında 2005 yılının Ağustos ayından beri kayıp olan Fatih Geçer'in akıbeti de açıklığa kavuştu. Erkut A. ve Hüseyin D. isimli zanlılar, sorgu esnasında arkadaş oldukları Fatih Geçer'i alnına sıktıkları tek kurşunla öldürüp cesedini merkeze bağlı Soğucak köyü Paşaköy mevkisinde bir araziye gömdüklerini itiraf ettiler.

İki zanlı, ''tasarlayarak adam öldürmek'' suçundan adliyeye sevk edildi.

Diğer yandan Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, Fatih Geçer'in gömüldüğü arazide arama çalışmalarını kar yağışının bitmesinin ardından başlatacaklarını bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler