'Ehliyet ruhsat dedi, rencide olduk'

Yeniçeri, "Hız yaptık polis durdurdu, ehliyet ruhsat dedi, rencide olduk" diyle konuştu.Milletvekili ve yakınlarına bir dizi yeni hak getirecek yasa teklifinin gerekçeleri netleşiyor.MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, neden vekillere trafik cezası ve

'Ehliyet ruhsat dedi, rencide olduk'

Yeniçeri, "Hız yaptık polis durdurdu, ehliyet ruhsat dedi, rencide olduk" diyle konuştu.

Milletvekili ve yakınlarına bir dizi yeni hak getirecek yasa teklifinin gerekçeleri netleşiyor.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, neden vekillere trafik cezası verilmemesini istediğini açıkladı.

Milletvekillerinin farklı statüde olmaları dolayısıyla onlara bazı farklılıkların sağlanmasının doğal karşılanması gereken bir husus olduğunu anlatan Yeniçeri, bu görüşünü başından geçen bir olayla destekledi: “Kütahya’ya gidiyorduk, araç biraz hızlı gidiyordu, iki milletvekili vardı. Polis durdurdu ’radara yakalandınız’ dedi. Şoför ’araçta milletvekili var’ dedi. Polis, emir komuta içerisinde ’ruhsat, ehliyet’ dedi, biz de bu tavrından rencide olduk. Bize daha kibar davranabilirdi.”

Öte yandan, teklife siyasi partilerden farklı değerlendirmeler geldi.

"ANAYASADA NEDEN UZLAŞILAMIYOR"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, herkesin sorduğu soruyu dile getirdi:

“Milletvekillerinin kendilerine ait özel kanunları bulunması doğal. Bu AB ülkelerinde de böyle. Ancak bu kanun içerisinde neler geliyor, neler getiriliyor bu tartışılır. Peki milletvekilleri, bu konuda uzlaşıyor da niçin Anayasa Uzlaşma Komisyonu kendi görev alanıyla ilgili olarak yeni bir anayasa yapımı konusunda bir araya gelmiyor veya oydaşmıyor?"

"SÖYLESEM TESİRİ YOK"
Teklifte diğer tüm grup başkanvekilleri gibi imzası bulunan MHP’li Oktay Vural’dan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, “Bu tür düzenlemeler yapılınca eleştiriler de arkasından geliyor” sözlerine, “Eleştirilerin gelmemesi için sebep yok” karşılığını verdi. Teklifin siyasi partilerin ortak imzasıyla hazırlandığının ifade edilmesi üzerine ise Vural, “Söyleyeceğim bir şey yok. Sussam gönlüm razı değil, söylesem tesiri yok” dedi.

BDP'Lİ ALTAN TAN
BDP’li milletvekili Altan Tan da, vekillerin anlaştığı teklifle ilgili soru üzerine, metni görmediğini ancak alkollü araç kullanan, hızlı araç kullanan milletvekiline ceza kesilmesi gerektiğini söyledi. Görevlerini yaparken milletvekillerine geçiş üstünlüğü tanınabileceğini dile getiren Altan Tan, diğer yandan da milletvekillerinin de diğer kamu görevleri gibi makul, anlaşılabilir bazı hakları olması gerektiğini de savundu.

"BAŞBAKAN'IN İRADESİ, AKP'NİN DESTEĞİ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç da teklifle ilgili şunları söyledi:

“Benim bireysel olarak bu tür özel yetkilerle, özel güçlendirmelerle hayatım boyunca hiçbir bağım olmadı. Olanı bile kullanmadım. CHP’lilerin genel tutumu da o şekildedir. Orada 325 kişilik, dediğini çıkartan, dediğini çıkartmayan bir iktidar yapısı var. Getirilen bütün tekliflerin, tasarıların altında Başbakanın iradesi ve AKP’nin desteği vardır, onu unutmayın.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler