Ehliyet almak isteyenler fena çakıldı

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde Milli eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yapılan değişiklikle birlikte ehliyet sınavlarındaki başarı oranlarında düşüş yaşandı. Denetimlerin artırılması ve tüm yurtta eğitimler verilmesinin ardından ehliyet sına

Ehliyet almak isteyenler fena çakıldı

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde Milli eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yapılan değişiklikle birlikte ehliyet sınavlarındaki başarı oranlarında düşüş yaşandı. Denetimlerin artırılması ve tüm yurtta eğitimler verilmesinin ardından ehliyet sınavlarındaki yüzde 95’lerdeki başarı oranı yüzde 63’lere indi.

Ülke genelindeki düşüşe rağmen Doğu ve Güneydoğu’da oranın değişmediğini belirleyen Bakanlık, bu illeri inceyerek eğitim verdi. Eğitimde kalite Eğitim sonundaki dönüşü kontrol amacıyla bir yıllık sonuçlar karşılaştırıldı.

Buna göre Doğu ve Güneydoğuda bulunan 23 ilin 2014 yılı Ocak ayında başarı oranı yüzde 82.1 iken bu yıl bu oranın yüzde 71’e düştüğü görüldü. Oransal düşüşün en çok yaşandığı il yüzde 26. 8 ile Muş olurken, Muş’u yüzde 25.3 ile Bingöl ve yüzde 24.6 ile Ardahan takip etti. Bu iller arasında sadece adıyaman, Erzincan ve Erzurum’un başarı oranlarında düşüş yaşanmadı. Başarı oranlarının normal seviyelere yaklaşmasıyla ise verilen eğitimlerin ve yapılan denetimlerin kurslarda kalite artırımına katkı sağladığı sonucuna ulaşıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler