Eğitim sisteminde dev yenilik

 TBMM Üstün Yetenekliler Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, üstün zekâlı öğrencilerin 4 yıl yerine 2.5 yılda mezun olabileceklerini açıkladı. İncekara, bir süre önce komisyon olarak Almanya, Güney Kore ve yeni Zelanda'daki örnekleri inceledikler

Eğitim sisteminde dev yenilik

 

TBMM Üstün Yetenekliler Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, üstün zekâlı öğrencilerin 4 yıl yerine 2.5 yılda mezun olabileceklerini açıkladı.
 
İncekara, bir süre önce komisyon olarak Almanya, Güney Kore ve yeni Zelanda'daki örnekleri incelediklerini belirterek, şöyle konuştu:
 
MEB de üzerinde çalışıyor. Buna göre, üstün yetenekli ve başarılı öğrencilerin, 4 yıllık liseyi 2.5-3 yılda bitirmelerine imkân sağlanacak. Background'u iyi, yeteneklerini gösteren dosyaları olan, not ortalamaları belli düzeyin üzerindeki öğrenciler, arzu eder ve şartları uyarsa tercihli ve seçmeli dersleri okuyarak liseyi erken bitirebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler