Eğitim Forum'unda ilk gün tamamlandı

Nirun Şahingiray adına “Çoklu evrensel bir mücadele” adı verilen eğitim forum’un ilk günü tamamlandı.Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en köklü sivil toplum kuruluşlarından TGEV başta teknolojik gelişmelerin esir aldığı günümüz dünyasında, gel

Eğitim Forum'unda ilk gün tamamlandı

Nirun Şahingiray adına “Çoklu evrensel bir mücadele” adı verilen eğitim forum’un ilk günü tamamlandı.

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en köklü sivil toplum kuruluşlarından TGEV başta teknolojik gelişmelerin esir aldığı günümüz dünyasında, geleceğimizi var edecek çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak için , farklı alanlardaki  değişim ve gelişmelerin “eğitime” etkisi tartışmaya açmak amacıyla uluslararası bir forum düzenledi.


 Nirun Şahingiray adına “çokluevrensel bir mücadele” adı verilen eğitim forumu T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Pera Müzesinde gerçekleştiriliyor. Forumun mederatorlüğünü Prof. Dr. Füsün Akarsu ile Prof. Dr. Sami Gülgöz gerçekleştiriyor.


Forumun ilk gününde  İmpeyal College London, Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Sir Roy Andersen, Eğitim Reformu Giirişimi Koordinatörü Batuhan Aydagül, British Museum Genel Müdür Yardımcısı Joanna Mackle, Koç Üniversites, İnsanı Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçabaşı ve Brown University Beyin Araştırmaları Enstitüsü Direktörü John Donoghue (videodan sunumu izlendi) yaptıkları sunumlarda eğitimi Farklı perspektiflerden  değerlendirdiler.


Teknoloji, Politika oluşturma,Eğitim, İnsan Bilimleri, Mimarlık, Sanat, Ekonomi/ Ekonomik Kalkınma, Hayırseverlik, Sosyal girişimcilik, Sağlık ve Beyin Araştırmaları olmak üzere 11 başlık altında eğitimin tartışıldığı Foruma 13 Eylül Cama günü devam edilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler