"Eğer siyaset hizmet için yapılıyorsa ibadettir"

TBMM Başbakanı Cemil Çiçek, siyasetin hizmet için yapılması durumunda ibadet olduğunu belirterek, “Eğer biz siyaset yapan insanlar olarak halkımızın bu beklentilerine cevap verebiliyorsak, onun için çaba sarf ediyorsak işte yapılan iş bu manada kutsal bir

"Eğer siyaset hizmet için yapılıyorsa ibadettir"

TBMM Başbakanı Cemil Çiçek, siyasetin hizmet için yapılması durumunda ibadet olduğunu belirterek, “Eğer biz siyaset yapan insanlar olarak halkımızın bu beklentilerine cevap verebiliyorsak, onun için çaba sarf ediyorsak işte yapılan iş bu manada kutsal bir iştir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın tamamladığı “Batıkent-Sincan Metro Hattı” hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan TBMM Başbakanı Cemil Çiçek, Batınkent-Sincan Metro Hattı’nın Ankaralılara hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. Metroyu Ankara’yı kazandıran hükümete ve emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Çiçek, “Esas olan şükretmesini ve teşekkür etmesini bilmektir. Allah’a şükrediyoruz böyle bir esere kavuştuğumuz için ve bu mutluluğu paylaştığımız içinde emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“EĞER SİYASET HİZMET İÇİN YAPILIYORSA İBADETTİR”

Siyaseti anlamlı kılan, meşru kılan, anlaşılabilir kılan hususun özünde hizmet aşkının ve şevkinin bulunması olduğunu vurgulayan Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Eğer siyaset hizmet için yapılıyorsa ibadettir. Çünkü inanıyoruz ki ‘Halka hizmet hakka hizmettir.’ Bu halka yapılan en önemli hizmetlerden bir tanesidir. Halk bizden barış ister, güvenlik ister, hayat kalitesinin yükseltilmesini ister, eğitimden sağlığa hayatın her alanında hayatının kolaylaştırılmasını ister. Eğer biz siyaset yapan insanlar olarak halkımızın bu beklentilerine cevap verebiliyorsak, onun için çaba sarf ediyorsak işte yapılan iş bu manada kutsal bir iştir. Kutsal bir çabadır. İnanıyoruz ki Türkiye’nin de bu tip bir siyasete ihtiyacı var. Bu siyaseti ne kadar kalıcı kılabilirsek, ne kadar sürdürülebilir kılabilirsek o zaman bundan ülkemiz kazanacaktır. Hep beraber sık sık söyleriz ya; ‘İnsan odur ki koymalı dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.’ Ne kadar siyaseti eser üzerine eser katma anlayışı olarak sürdürürsek bu hem ülkemizi güçlü kılar hem de milletimizi daha büyük kılar hem de siyaseti meşru ve anlamlı kılar. Özünde eser yoksa, eser çabası ve gayreti yoksa yerinde yeller esen bir iş yapış olur. Yel eser rüzgar götürür. Sonuçta ne ülke, ne insan ne de yapan kazanır. Türkiye’nin ihtiyacı olan siyasetin bu olduğuna inanıyorum. Böyle yapılırsa gerçekten ibadet olan bir faaliyet yapmış oluruz.”

VATANDAŞLAR TERCÜMEYİ BEKLEMEDEN ALKIŞLADI

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un konuşması sırasında ise ilginç anlar yaşandı. Rajoy’un konuşması tercüme edilmeden amfi tiyatroyu dolduran vatandaşların alkışlaması üzerine gülüşmeler yaşandı. Kendisinin konuşmasının tercüme edilmeden alkışlandığını fark eden Rajoy, vatandaşları el sallayarak selamladı. Türkiye ve İspanya’nın iki dost ülke olduğunu ve bunu ilelebet sürdüreceğini ifade eden Rajoy, dün Başbakan Erdoğan ile birlikte dostluğun temelini atan çok önemli toplantılar yaptıklarını belirtti. Erdoğan ile çok faydalı ve iyi görüşmelerde bulunduklarını aktaran Rajoy, “Bugün hizmete açılan eserden dolayı herkesi kutluyorum” dedi.

Açılan eserden dolayı Ankaralıların hayat standartlarının daha da yükseldiğini dile getiren Rajoy, bu yapıların insanların hayatını değiştiren alt yapılar olduğunu vurguladı. İspanyol firmasının bu eserin yapılmasından dolayı katkı vermesini memnuniyetle karşıladığını sözlerine ekleyen Rajoy, kendilerinin sahip oldukları tecrübeleri Türkiye ile paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

MİLLİ MARŞLAR İSPANYOL BAŞBAKANI DUYGULANDIRDI

İspanya Başbakanı Rajoy, programın açılışında iki ülkenin milli marşlarının çalınması sırasında çok etkilendiğini ve bunun için teşekkür etmek istediğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Batıkent-Sincan Metro Hattı’nın açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başbakanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve bakanlar tarafından kesildi. Açılışının ardından Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu’ndan ayrılan Başbakan Erdoğan ve mevkidaşı Rajoy, gölün kenarında hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler