Egemen Bağış: ’’Bana şantaj yapıldı’’

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, 17 Aralık öncesi bir televizyon programında herkesin demokrasi sınırları içinde kalması gerektiğini ifade ettiği için kendisine bizzat tehdit ve şantaj yapıldığını söyledi.AK Parti’nin seçim çalışmaları için öğle s

Egemen Bağış: ’’Bana şantaj yapıldı’’

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, 17 Aralık öncesi bir televizyon programında herkesin demokrasi sınırları içinde kalması gerektiğini ifade ettiği için kendisine bizzat tehdit ve şantaj yapıldığını söyledi.

AK Parti’nin seçim çalışmaları için öğle saatlerinde Siirt’e gelen Egemen Bağış, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Çarşı Camii’nde namaz kıldı. Bağış, öğle namazı sonrası Siirt Valisi Ahmet Aydın ve partililerle birlikte bir vatandaşın taziye ziyaretine katıldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Bağış, burada yaptığı konuşmada, "Dün 28 Şubat’ın yıl dönümüydü. Zamanında Erbakan hocaya beceremedin diyenler, bugün Recep Tayyip Erdoğan’a gidin diyorlar. Bunun cevabını bu millet 30 Mart’ta verecek. Bu millet geçmişte, Sincan’da sahneye konan oyunu, Siirt meydanında bir şiiri okuduğu için hapse atılan Başbakan Erdoğan’a yapılan haksızlığı bugün 2014’te tekrarına izin vermiyor. 17 Aralık darbesi tam bir darbe girişimi olarak başarısızlığa uğradı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına iftira atacak kadar alçalan, montaj kayıtlar yapan kayıtsızların bakanlara, belediye başkanlarına, iş adamlarına ve gazetecilere neler yaptığını siz tahmin edin. Belki ilk kez burada paylaşıyorum, bu 17 Aralık girişiminden kısa bir süre önce bir televizyon programında herkes demokrasi içerisinde, sınırları içerisinde kalmalı dediğim için bizzat bize de şantaj ve tehditler yaptılar. Ama biz bunlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Nasıl ki geçmişte bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmem dediğiyse, Allah’ın izniyle asırlardır beklediğimiz lidere kavuştuk. Birkaç tane paralel parazite yedirmeyiz" dedi.

"TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE İKİ YOL VAR"

Türkiye’nin her yerinde hizmet veren okulların yarısından fazlasının son 10 yılda yapıldığını belirten Bağış, "Hizmet sadece okullarla sınırlı kalmadı, havaalanı yapıldı, duble yol yapıldı, hastane yapıldı. Bizden önce ödenen faizler küresel güçlerin cebine giriyordu. Ama biz, o faizleri küresel güçlerin cebine girmedi, İsrail’in kontrol ettiği faiz lobilerinin cebine girmedi. İsrail’e ilk kez ‘one minute’ diyen bir başbakan çıktı. Ben Gazze’ye gideceğim diyen bir başbakan çıkınca birileri rahatsız oldu ve Türkiye’deki piyonlarını devreye koydu. Önce Gezi olaylarını devreye koydular, baktılar bu milletin feraseti buna izin vermediler. Bu kez 17 Aralık’ta yolsuzluk kisvesi altında tamamen deli saçması, mantık dışı bir darbe girişimi peydahladı. Türkiye’nin önünde iki seçenek ver. Ya Türkiye vesayete boyun eğecek ya da 30 Mart’ta tam bağımsızlığını ortaya koyup 2023 ve 2053 hedeflerini ortaya koyacaktır. 2002 yılında Başbakan’a sahip çıkan bu millet, 30 Mart’ta muazzam bir performans ortaya koyarak gelmiş geçmiş en önemli bir lider olan Başbakan’a destek çıkacaktır. Bu amaçla Başbakan Erdoğan’da 100 yıllık hedeflerini size emanet etti" şeklinde konuştu.

Bağış ve beraberindekiler, daha sonra Bahçelievler Mahallesi’nde AK Parti Kadın Kolları’nın seçim lokalinin açılışına katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem