Ege'de ikinci deprem!

EGE Denizi’nde Midilli Adası’nın güneybatısında saat 10.17’de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Deprem İzmir’den Çanakkale’ye kadar sahil kesiminde hissedildi. Herhangi bir hasara neden olmayan deprem, kısa süreli heyecan yarattı. Boğaziçi Üniversites

Ege'de ikinci deprem!

EGE Denizi’nde Midilli Adası’nın güneybatısında saat 10.17’de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem İzmir’den Çanakkale’ye kadar sahil kesiminde hissedildi. Herhangi bir hasara neden olmayan deprem, kısa süreli heyecan yarattı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 10.17’deki depremin 6 kilometre derinlikte olduğunu belirtip, büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

Yabancı deprem siteleri depremin koordinatlarını, İzmir’in kuzeybatısında 84 kilometre uzaklıkta, Midilli Adası’nin güneybatısına 35 kilometre uzaklıkta olarak verdi.

Ege Denizi sallanıyor... Saat 10. 30 da Merkezüssü Ege Denizi olan  4. 2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi...

KARABURUN’DA PANİK YOK

Türkiye’nin depremin olduğu merkeze en yakın yerleşim yeri İzmir’in Karaburun İlçesi’nde Kaymakamı Fatih Aksoy, depremi hissettiklerini, herkesin durumu sakin karşıladığını ve kimsenin paniğe kapılmadığını söyledi. Aksoy, şu ana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir hasar olmadığını belirtti.

ÇANAKKALE’DE KISA SÜRELİ PANİK

Çanakkale’de ise depremin ardından kısa süreli bir panik yaşandı. Özellikle yüksek binaların üst katlarında oturanlar, depremi daha çok hissetti. Depremle ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bilgisi ulaşmadı.

ARTÇI DA OLDU

Bu arada, saat 10.30’da, yine Ege Denizi’nde 5 kilometre derinlikte Richter ölçeğine göre 4.2, saat 10.42’de ise, 3.7 büyüklüğünde depremler kaydedildi. Saat 09.42’de ise, merkez üssü Dikili açıkları olan ve 14,4 kilometre derinlikte meydana gelen 3 büyüklüğünde bir deprem olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler