Ege’de facia ! Mülteci teknesi battı: 17 ölü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasadışı yollarla Yunanistan adalarına geçmek isteyen mülteci teknesi battı. Batan teknede 17 Suriye uyruklu kaçak mülteci ölürken, 20 kaçak ise sağ olarak kurtarıldı.Gümüşlük Mahallesi'nde denize açılarak Yunastan'ın adalarına

Ege’de facia ! Mülteci teknesi battı: 17 ölü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasadışı yollarla Yunanistan adalarına geçmek isteyen mülteci teknesi battı. Batan teknede 17 Suriye uyruklu kaçak mülteci ölürken, 20 kaçak ise sağ olarak kurtarıldı.

Gümüşlük Mahallesi'nde denize açılarak Yunastan'ın adalarına kaçmak isteyen yaklaşık 40 göçmenin bulunduğu ahşap tekne battı. Batan teknenin içerisinde bulunan 5 çocuk 5 kadın toplam 17 kişi hayatını kaybetti. Teknede bulunan 20 kişi ise sahil güvenlik ekipleri tarafından sağ bir şekilde kurtarıldı. Sabah saatlerinde denize açılan balıkçılar Çavuşadası yakınlarında bir teknenin batığını gördü. Denizde can pazarının yaşandığını fark eden balıkçılar sahil güvenlik ekiplerine haber verdi. Ekipler olay yerine gelerek denizde bulunan 37 mülteciyi karaya çıkardı. Sahil güvenlik ekipleri 17 kişinin cansız bedenine ulaşırken, 20 kişiyi ise sağ kurtardı. Ekipler denizde arama yapmaya devam ederken, 3 kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi.

İlk belirlemelere göre 3 kişinin kayıp olduğu, 17 kişinin öldüğü, 20 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı bildirildi. Çavuşadası yakınlarında ise havadan ve denizden arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Ege’de facia ! Mülteci teknesi battı: 17 ölü

Ege’de facia ! Mülteci teknesi battı: 17 ölü

Ege’de facia ! Mülteci teknesi battı: 17 ölü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler