Efeslilerden Trabzonspor taraftarına destek

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Hayri Gür Spor Salonunda oynanan ve Trabzonspor Medical Park’ın Anadolu Efes’e 65-73 mağlup olduğu karşılaşmada yaşanan olayların yankıları sürüyor.  Hatalı hakem kararları sonucunda Trabzonspor taraftarının yaptığı tezahürat b

Efeslilerden Trabzonspor taraftarına destek

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Hayri Gür Spor Salonunda oynanan ve Trabzonspor Medical Park’ın Anadolu Efes’e 65-73 mağlup olduğu karşılaşmada yaşanan olayların yankıları sürüyor.

 Hatalı hakem kararları sonucunda Trabzonspor taraftarının yaptığı tezahürat bahane edilerek oyuna ara verilmesi ve taraftarların salon dışına çıkarılması sonrasında maç devem etmişti.

Karşılaşmanın hakemine her kesimden eleştiriler gelirken Anadolu Efes taraftar grubu yaptığı yazılı açıklama ile Trabzonspor taraftarlarının yanında olduklarını belirtti.

Efesliler taraftar gurubundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“4 Nisan 2016 günü Trabzon Hayrı Gür Spor Salonu'nda Trabzonspor Medical Park ve Efes Pilsen arasında oynanan karşılaşmada, Vira grubu ve maçı yöneten hakem üçlüsü arasında meydana gelen gerginliği, bunun sonucunda maça ara verilmesini, salona askerlerin gelmesini ve Vira taraftar grubunun bulunduğu yerin boşaltılmasını üzüntü ile karşıladık. Efes taraftarları olarak, sporun barış ve dostluk yaratıcı etkisini zedeleyen, farklı gruplan birleştirici rolünü ortadan kaldıran, ayrıştırıcı rolünü On plana çıkaran her türlü eylemin karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde, kuralların uygulanması konusunda standart bir hakem yönetimi olmadığını üzüntü ve endişe ile gözlemliyoruz. Küfür ve hakaretin yoğun olarak yer aldığı pek çok müsabakada anons yaptırımı çekinerek kullanmakta olan hakemlerin, anlık olağan tepkiler ve sonrasında gelen "hırsız var' tezahüratına 3 anons ve tribün boşaltma isteğinde bulunmasının, hakemlerin farklı taraftar gruplarına karşı taraflı tutumu sonucunda ortaya çıktığım düşünüyoruz.

Söz konusu maçta yaşanan gerginlik ile ilgili olarak, spor salonlarında küfürsüz protesto hakkının ifade özgürlüğünün bir parçası olduğuna inanıyoruz. Efes taraftarları olarak, bu hususta baskı altına alınıp, takımını destekleme hakkı elinden alman bütün taraftar gruplarının yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Hakemlerin taraftar gruplarına karşı standart olmayan tutumunu eleştirmek ile birlikte, hiçbir hakemin sözel veya fiziksel şiddete maruz kalmaması gerektiğini savunuyoruz. Hatalı olduğuna kanaat getirdiğimiz bir yönetimi eleştirmenin yolu şiddete veya hakarete başvurmak olmamalıdır, çünkü şiddet hiçbir şekilde meşrulaştırılabilir bir kavram değildir.

Tarafların takımını stresten, gerginlikten, güvenlik tehdidinden uzak bir ortamda izleme ve destekleme hakkı önemlidir. Bu sebeple herkesin parçası olmaktan keyif alacağı, aynı oranda sağduyulu ve coşkulu bir tribünün ortamının sağlanması için; fiziksel ve sözel şiddetten arındırılmış, stressiz bir seyir zevki için, salonda taraftarlara, oyunculara, koçlara, yöneticilere, güvenlik görevlilerine ve hakemlere eşit ölçüde sorumluluk düştüğünü hatırlatmayı bir gereklilik olarak görüyoruz.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda, basketbolun birleştirici gücünün ve güzelliklerinin ön plana çıktığı bir lig temenni ederiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem