Edirnekapı Şehitliği doldu taştı

Şehit aileleri, Kurban Bayramı arefesinde Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti.Vatani görevini yaptığı sırada uğradıkları hain saldırılar ile şehit düşen askerlerin yakınları Kurban Bayramı arefesinde Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti. Şehitler, mezarı başın

Edirnekapı Şehitliği doldu taştı

Şehit aileleri, Kurban Bayramı arefesinde Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti.

Vatani görevini yaptığı sırada uğradıkları hain saldırılar ile şehit düşen askerlerin yakınları Kurban Bayramı arefesinde Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti. Şehitler, mezarı başında gözü yaşlı aileleri tarafından dualarla anıldı. Aileler, yaptıkları dualar sonrası şehitlerin mezarlarını sulayarak çiçekler bıraktı. Bingöl'de şehit olan kardeşini anmaya gelen Mayşeker Akçay, "Her bayram aynı acı, aynı ızdırap bu kanın durması lazım. Kaç tane askerimiz şehit oldu. Ben o malum partiye seslenmek istiyorum; annelerse bu kanı durdurmaları lazım. Onları bir kere görüp yüzlerine tükürmek istiyorum. Bu evlatlarımızın hepsi daha 20 yaşında yazık günah" diye konuştu.

"ARTIK BARIŞ İSTİYORUZ"

Üzüntüsünü dile getiren şehit annesi, "Çok kalbim kırık, yavrum olsaydı hiçbir şey istemiyordum. PKK'lılar bir kurşunla vurdular oğlumu. Çocuklar ölmesin benim çocuğum gitti bari başkasının çocukları dursun. Bu çocuklar nasıl dünyaya geliyorlar biliyor musunuz? Biz nasıl büyüttük oğlumuzu. Artık barış istiyoruz" dedi.

Şehit babası Mehmet Işık ise, "Bu olay Kürt sorunu denilen bir şey değil. PKK'nın rantçılık oyunudur. Benim annem Türkçe bilmiyordu, ben de Kürt çocuğuyum. Bunların hepsi yalan, rant oyunu, canın gitmiş kime ne" dedi.

ŞEHİT ARKADAŞININ MEZARINI ARADI

Edirnekapı Şehitliği'ne gelen gözü yaşlı bir adam ise, dakikalarca 1992 yılında şehit düşen arkadaşının mezarını aradı. Arkadaşının mezarını bulamayan yaşlı adamın diğer şehitlerin mezarlarına giderek dualar edip, mezarların başında bulunan Türk bayrağını öpmesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler