Eczane prosedüründe değişiklik

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun "Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Yönetmeliğe göre, muayenehaneler ile sadece tahlil ve görüntüleme hizmeti veren lab

Eczane prosedüründe değişiklik

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun "Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, muayenehaneler ile sadece tahlil ve görüntüleme hizmeti veren laboratuvar tanı merkezleri hariç olmak üzere, içinde sağlık kurum ve kuruluşu bulunan bina ve bahçesi ile müştemilatında, serbest eczane açılamayacak. Ancak, içinde eczane bulunan binalarda mevcut eczane veya eczanelerin en az 5 yıl süreyle faaliyette bulunması kaydıyla sağlık kurum ve kuruluşu açılmasına izin verilebilecek. Havaalanları, otogarlar ile tren garları ve limanlarda bu kısıtlama uygulanmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler