E-Devlet Girişi İle Günlük Döviz Kurları

Askerlikten araç hasar kaydına, HGS sorgulamadan emeklilik sorgulamana, kişisel sigortadan okul bilgilerine kadar pek çok konuda bilgi alabilmek için artık kamu kurum ve kuruluşlarına gitme zorunluluğu ortadan kalkmıştır. E-devlet Kapısı sistemi sayesinde

E-Devlet Girişi İle Günlük Döviz Kurları

Askerlikten araç hasar kaydına, HGS sorgulamadan emeklilik sorgulamana, kişisel sigortadan okul bilgilerine kadar pek çok konuda bilgi alabilmek için artık kamu kurum ve kuruluşlarına gitme zorunluluğu ortadan kalkmıştır. E-devlet Kapısı sistemi sayesinde internet erişimi bulunan her yerde çeşitli sorgulama ve bilgi alma işlemi kolay bir şekilde yapılabilmektedir. E-devlet sistemi üzerinden bilgi edinilebilecek konulardan biri de e-devlet günlük döviz kurları konusudur.

E-devlet günlük döviz kurları sorgulama nasıl yapılmaktadır?

·         Herhangi bir konuda e-devlet sorgulama yapabilmek için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapılmalıdır.

·         Daha sonra ana sayfada yer alan Merkez Bankası sayfasına girilmelidir.

·         Merkez Bankası sayfasında her gün e-devlet günlük döviz kurları listesi yayınlanmaktadır.

Döviz kurları ile ilgili olarak yapılacak olan e-devlet sorgulama işleminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlardan biri de açılan sayfada tarih seçimi yapmaktır. Bu uygulama sayesinde ister bugünün döviz kurları, isterseniz de geçmiş kurları öğrenebilmeniz mümkün olmaktadır.

E-devlet günlük döviz kurları özellikle de yatırım yapan ve anlık kurları takip edenler için oldukça önemlidir. Ülkemizde Merkez Bankası tarafından hizmete sunulan ve e-devlet sorgulama ile bilgi alınabilen döviz kurları, aslında pek çok siteden takip edilebilmektedir. Ancak resmi bir kaynaktan bilgi edinmek isteyen yatırımcılar için en doğru bilgi kaynağı e-devlet sorgulama ile Merkez Bankası online döviz kurlarıdır. Ücretsiz olarak sunulan hizmete internet bağlantısı bulunan her yerden ulaşılmaktadır. Günlük kurların ne kadar olduğu, döviz alış ve satış fiyatları ve diğer tüm bilgileri sistemde bulabilmek mümkündür. E-devlet üzerinden herhangi bir üyelik ya da ücrete gerek olmadan sunulan hizmette 18 ülkenin döviz kurlarının yer aldığı bölümde, Amerikan dolarından Pakistan rupisine kadar tüm döviz kurları ve bilgilerine ulaşılabilmektedir. Ayrıca çapraz kurları da aynı ekranda bulabilmek mümkün olmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem