Dyanet İşleri Başkanı ’PKK, IŞİD ve Paralel yapı’yı hedef aldı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Terör yapılanması, tarih boyunca İslamın sadık mensupları Kürt kökenli vatandaşlarımız başta olmak üzere biz insanlara hayatı zehir ederken, dini gerekçelerle kendini tanımlayan başka bir grup, kendisiyle aynı dine m

Dyanet İşleri Başkanı ’PKK, IŞİD ve Paralel yapı’yı hedef aldı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Terör yapılanması, tarih boyunca İslamın sadık mensupları Kürt kökenli vatandaşlarımız başta olmak üzere biz insanlara hayatı zehir ederken, dini gerekçelerle kendini tanımlayan başka bir grup, kendisiyle aynı dine müntesip kardeşlerine karşı hunharca yöntemler kullanarak ağır trajediler yaşatmaktadır" dedi.

Bilkent Otel'de düzenlenen 31. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın sonunda sonuç bildirgesi açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, toplantının Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmalarına yön verdiğini belirterek, toplantının hem Türkiye'de hem dünyada yaşanan önemli ve büyük trajedilerin meydana geldiğini kaydetti.

Sonuç bildirgesini okuyan Görmez, hizmet politikalarının müzakeresinin yapıldığını belirterek, Türkiye ve dünyadaki dini hayatı etkileyen gelişmelerin ele alındığını söyledi. Görmez, "Dini gelişmeler hakkında Başkanlığımızın görüşünü kamuoyu ile paylaşması sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Görmez, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet ve yaralananlara acil şifalar diledi. Paneller ve komisyonlar halinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Görmez, "Etnik sorun ve taleplerin terörize edilmesi ve istismarı, dinilik iddiası taşıyan örgütsel yapılar ve İslam algısına olumsuz etkileri, Aktüel politik süreçler ve din hizmetlerine etkileri, Toplumun din algısında sosyal dini teşekküller ve geleneksel dini yapıların etkisi, yeni göç hareketleri ve etkileri komisyonları oluşturuldu" ifadesini kullandı.

"PARALEL DİNİ YAPILANMALARLA..."

İslam dünyasının derinlemesine yaşanan ve hissedilen ağır süreçlerden geçtiğini kaydeden Görmez, tarihte hiç görülmemiş şeklide İslami referanslara atıf yapılarak bu coğrafyaların dini ve kültürel zemininin tahrip edilmek istendiğini söyledi. Görmez şöyle devam etti:

"Bir yandan etnik tabiatın gecikmiş ulusçu bir ideolojiye sarılarak, talep ve beklentilerini şiddetle gerçekleştirmeye çalışan terör yapılanması, tarih boyunca İslamın sadık mensupları Kürt kökenli vatandaşlarımız başta olmak üzere biz insanlara hayatı zehir ederken, dini gerekçelerle kendini tanımlayan başka bir grup, kendisiyle aynı dine müntesip kardeşlerine karşı hunharca yöntemler kullanarak ağır trajediler yaşatmaktadır. Öte yandan İslamın gelenekten modernliğe doğru gelişen sosyal gerçeklik içinde onun kazanımlarını, gerçek için taşıdığı imkanları kendi çıkarları için feda etmeli, ahlaki ve vicdani sorun olarak görmeyen paralel dini yapılanmalarla, ümmeti Muhammedin birlik ve beraberliğine ağır darbeler vurmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem