Düşürülen uçakla ilgili flaş gelişme

Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağına ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt bulunup bulunmadığı araştırılacak.Şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un aile

Düşürülen uçakla ilgili flaş gelişme

Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağına ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt bulunup bulunmadığı araştırılacak.

Şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailesinin avukatı Mehmet Katar’ın, uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt şüphesi bulunduğu gerekçesiyle ilgililer hakkında 21 Aralık 2012’de suç duyurusunda bulunması üzerine, Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği soruşturma başlattı.
 
Savcılığın, ilgili kurumlardan, şehit pilotlar Hasan Hüseyin Aksoy ve Gökhan Ertan’ın otopsi raporları ile soruşturmaya ilişkin bilgi ve belge istediği öğrenildi.
 
Ertan ailesi de savcılığa başvuracak
 
Şehit Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan,yaptığı açıklamada, ”Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailesi, avukat aracılığıyla başvuruda bulunmuş. Bizim henüz bir müracaatımız yok. Yalnız ben de en kısa sürede müdahil olmak adına Malatya Başsavcıvekilliği’ne gideceğim” dedi.
 
Öte yandan, soruşturmayı başlatan savcılığın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında soruşturma açılabilmesi için Başbakanlığa yazı yazacağı öğrenildi.
 
Malatya Erhaç Havaalanı’ndan 22 Haziran 2012’de havalanan Türk askeri uçağı, Doğu Akdeniz’de uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülmüş, pilotlar Gökhan Ertan ve Hasan Hüseyin Aksoy şehit olmuştu.
 
Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne dilekçeyle müracaat eden Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailesinin avukatı Mehmet Katar, uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt şüphesi bulunduğu gerekçesiyle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT görevlisi Atınç Özkaya ve varsa diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem