Düşürülen jet soruşturmasında flaş gelişme!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, 22 Haziran 2012'de Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağı ile ilgili soruşturmanın resen değil, suç duyurusu üzerine başlatıldığını belirtti. Şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un ailesinin yaptı

Düşürülen jet soruşturmasında flaş gelişme!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, 22 Haziran 2012'de Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağı ile ilgili soruşturmanın resen değil, suç duyurusu üzerine başlatıldığını belirtti. Şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un ailesinin yaptığı suç duyurusu üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilirken, soruşturmada takipsizlik ya da kovuşturma aşamasına gelinmediği ifade edildi.

'ALÇAK İRTİFADA UÇUN' TALİMATI VERİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne dilekçeyle müracaat eden Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un ailesinin avukatı Mehmet Katar, uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt şüphesi bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş ve bir MİT yetkilisinin 'Alçak irtifada uçun' talimatı verdiğini iddia etmişti.

BAŞBAKANLIK'TAN İZİN İSTENMEMİŞ
Savcılık kaynakları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer MİT mensupları hakkında soruşturma açılabilmesi için Başbakanlık'tan yazışma yoluyla izin istendiği iddialarını yalanladı.

ULUSLARARASI HAVA SAHASINDA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
Malatya'da Havaalanı'ndan 22 Haziran 2012'de havalanan Türk askeri uçağı, Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülmüştü. Olayda pilotlar Gökhan Ertan ve Hasan Hüseyin Aksoy şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler