"Düşman değiliz, rakibiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti, CHP, MHP, BDP; biz birbirimizin düşmanları değiliz, rakibiz. Projelerimizi konuşalım. Kimsenin ülkedeki barışı bozmaya, ülkedeki insanları maalesef birbirine düşürmeye hakkı olmamalı" dedi.Kars

"Düşman değiliz, rakibiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti, CHP, MHP, BDP; biz birbirimizin düşmanları değiliz, rakibiz. Projelerimizi konuşalım. Kimsenin ülkedeki barışı bozmaya, ülkedeki insanları maalesef birbirine düşürmeye hakkı olmamalı" dedi.

Kars Belediyesi Modern Hizmet Binası’nın açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 11 yılın en iyi projesinin çözüm süreci olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Geçmişte şehirler bölünmüştü. Kars ile Erzurum düşman şehirleri gibiydi. Hatırlayın geçmiş dönemleri, ilçeler bölünmüştü, insanlar bölünmüştü. Daha öncesine gidin üniversiteler bölünmüştü, okullar bölünmüştü, hastaneler bölünmüştü. Şimdi çok şükür çözüm süreciyle bunları geride bırakıyoruz” dedi.

"Analar ve babalar ağladı. Ağıtlar yakıldı. Kürkçe ağıtlar yakıldı, Azerice ağıtlar yakıldı, Türkçe ağıtlar yakıldı. Bütün aileler, bütün Ocaklar maalesef zarar gördü. 28 yılda 1,2 trilyon dolar paramız maalesef bu terör dolayısıyla gitti" diyen AK Parti Genel başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Eğer bu para oraya gitmeseydi ne olurdu biliyor musunuz? Bugün Kars’ta yapılmasını istediğiniz ne varsa onları hepsi 15-20 sene evvel yapılabilirdi. Bugün Türkiye’de yerli otomobil ve yerli uçak yapmaya çalışıyoruz. 10-20 sene evvel bunlar yapılırdı. Türkiye’nin uzayda uzay üsleri 10-20 sene evvel olurdu ama maalesef birileri bu ülkenin ayaklarına prangayı vurdular. Kars’ın ve Türkiye’nin yükselmemesi için içeride kardeş kavgası çıkardılar” diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye’nin 17 Aralık operasyonundan itibaren maalesef ciddi krizlerin, kaosların çıktığı bir ülke haline getirilmek istendiğine dikkat çekerek, içeride ve dışarıda ittifak halinde olan, normalde 2 dakika yan yana duramayacak insanların şimdi kol kola girerek AK Parti hükümetine karşı, Türkiye’nin geleceğine karşı, Kars’ın geleceğine karşı, bu milletin geleceğine karşı bin bir tuzak kurmaya başladıklarını kaydetti.

BERKİN ELVAN

İstanbul’da Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’a Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı dileyen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Masum bir çocuk, 22 yaşında bir çocuk Burak evladımız kimden çıktığı belli olmayan bir kurşunla göstericilerin arasından atılan bir kurşunla o da ölüyor. Bu ülkenin çocuklarına, gençlerine, geleceğine yazık değil mi? Buradan Kars’tan, serhat şehrimizden herkesi aklını başına devşirmeye davet ediyorum. Herkes uyanık olsun. Herkes diline sahip olsun. Siyasetin mutlaka Türkiye’deki bu yangını söndürmesi lazım. Evet, biz siyasi partiler olarak rakibiz, işte burada da 4 parti seçime giriyor başka partiler de vardır. AK Parti, CHP, MHP, BDP biz birbirimizin düşmanları değiliz, biz birbirimizin rakipleriyiz. Projelerimizi konuşalım. Kimsenin ülkedeki barışı bozmaya, ülkedeki insanları maalesef birbirine düşürmeye hakkı olmamalı. Kimsenin bu ülkeyi yönetilemez hale getirmek gibi bir sorumsuzluğu olamaz. Polis ayrı telden çalacak, yargıçlar, savcılar ayrı telden çalacak, devletin başka kurum ve kuruluşları ayrı telden çalacak, devlet yönetilemez hale gelecek.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem