Düşen uçak sonrası uçaklar için müthiş öneri!

Almanya, geçen ay Fransa'da kaza yapan Germanwings havayoluna ait uçağın yardımcı pilot tarafından kasten düşürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından, uçakların acil durumlarda yer ekibi tarafından da kontrol edilebildiği bir teknolojinin hayata geçirilmesi

Düşen uçak sonrası uçaklar için müthiş öneri!

Almanya, geçen ay Fransa'da kaza yapan Germanwings havayoluna ait uçağın yardımcı pilot tarafından kasten düşürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından, uçakların acil durumlarda yer ekibi tarafından da kontrol edilebildiği bir teknolojinin hayata geçirilmesi fikrini ortaya attı.

Konuyu gündeme getiren ve havacılık endüstrisine çağrıda bulunan Almanya hava trafik kontrol dairesi Deutsche Flugsicherung, bu sayede yolcu uçaklarının güvenli bir şekilde inişinin sağlanabileceği görüşünde.

TEKNOLOJİYİ AŞMALIYIZ

Deutsche Flugsicherung Başkanı Klaus Dieter Scheurle, "Günümüz teknolojisini aşmayı düşünmeliyiz" dedi. Yine de bunun basit bir çözüm olmadığını kabul eden Scheurle, böyle bir teknolojinin de ancak önümüzdeki 10 yıl içine gerçekleşebileceğini belirtti. 

24 Mart'ta Barselona-Duesseldorf seferini yaparken düşen uçakta 144 yolcu ve 6 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Uçağı kasten düşürdüğü belirtilen 28 yaşındaki Alman yardımcı pilot Andreas Lubitz'in 6 yıl önce ağır depresyon tedavisi gördüğü ortaya çıkmıştı. Pilotun evinde yapılan aramada ise uçağın düştüğü günü de kapsayan bir istirahat raporu ve anti-depresan ilaçlar bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler